Újabb nyilatkozatok: Már a DAC-ot is bepanaszolja a Nagyszombat

By
Updated: apríl 4, 2018

Továbbra is folyik a nyilatkozatháború a Nagyszombat és a Slovan vezetői között arról, mit keresett Richard Trutz, a pozsonyiak sportigazgatója a DAC-Spartak mérkőzés után a játékvezetők helyiségében.

Korábban egy fotó alapján a nagyszombatiak hivatalos panaszt nyújtanak be a Richard Trutzra, mert a DAC-Nagyszombat kerületi rangadó után meglátogatta a játékvezetőket. Azóta Trutz a Slovan hivatalos honlapján kifejtette véleményét, miszerint a találkozó után a DAC és a Nagyszombat vezetőivel is találkozott, és korábbi játékvezetői kollégáinak kellemes ünnepeket szeretett volna kívánni.

Miután a nyilatkozat nyilvánosságra került, a Spartak ismét reagált.

„Richard Trutz a médián keresztül elismerte, hogy jelen volt a játékvezetők helyiségében. Ebből kifolyólag a klub vezetői hivatalos panaszt nyújtott be, melyet Ján Kováčik elnök, Ján Kliment titkár és a játékvezetői bizottság számára is elküldött. Szemtanúi voltunk annak, hogy trutz a mérkőzés előtt is a stadionon belül mutatkozott. Mozgását a stadionon belül található kamerák tudnák dokumentálni, és a kérés esetén a DAC-nak be kellene nyújtania.“ – áll a klub nyilatkozatában.

A nagyszombatiak viszont nem nyújtottak be panaszt a játékvezető tevékenységére, hanem rámutatnak a tényre, hogy Richard Trutznak nem volt keresnivalója a technikai zónában. „Nem Állítjuk, hogy Trutz és a látogatása hatással volt a játékvezetők teljesítményére. Ellenkezőleg, azon a véleményen vagyunk, hogy a játékvezetők komolyabb ellenvetések nélkül végezték munkájukat. A kivetésünk arra irányul, hogy egy olyan személy, amely egy ellenfél képviselője, nem mozoghat a stadion azon részein, ahova nincs jogosultsága.“

Ebből kifolyólag a Spartak panaszt nyújtott be a DAC futballklub ellen. „Hivatalos panaszt nyújtunk be a DAC futballklub, mint a mérkőzés rendezőjével szemben, továbbá a szervező személyek ellen, akik lehetővé tették egy illetéktelen személy mozgását a technikai zónában, továbbá a játékvezetők és delegált személyek helyiségében. Szintén panaszt nyújtunk be Richard Trutz, a Slovan sportigazgatójával szemben, aki többszörösen megsértette a futball szabályait. Szintén panasszal élünk a negyedik játékvezető és a delegált személyek ellen, akik Trutz látogatását nem tüntették fel a mérkőzés jegyzőkönyvében.“ – áll a nagyszombatiak közleményében. Kíváncsian várjuk a folytatást.

https://www.facebook.com/events/828403835283370