30 érmet szereztek Somorján a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub versenyzői

By
Updated: december 17, 2017

International Samaria Open 2017 néven új verseny került a hazai és a külföldi harcművész és küzdősportok naptárába. Elsőként rendeztek küzdősport versenyt Somorján, a seregszemlén 8 csapat közel 70 harcosa lépett tatamira vagy a kötelek közé. A kiváló tornát az újonnan alakult Somorjai székhelyű Samaria MMA BJJ GYYM rendezte, név szerint Juszuf Ahmeti és Ágh István munkáját dicséri a nagyszerű esemény.

A Bősi Kempo MMA & BJJ Klub hozta a tőle megszokott színvonalat, 18 harcosa összesen 30 érmet (11 arany, 12 ezüst, 7 bronz) gyűjtött össze Full Contactban, NoGi Grapplingben és GI Grapplingben. Gróf Lóránt mesternek 23-szor kellett a döntőbe kísérnie tanítványait, ahol 11 alkalommal győztesen hagyták el a küzdőteret. Így a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub méltán végzett élen a csapatversenyek rangsorában, megelőzve a hazai együttest és a légi Real Combat Fight Clubot. A Bősi Tóth András a torna legeredményesebb és legjobb harcosa lett, de Gróf Lóránt mester kiemelné Bazsó Gábor, Kopac Krisztián és Paksi Kevin munkáját is.

Az elmúlt hétvégén sport diplomáciai lépés is történt a Bősi klub háza táján, megalakult Szlovákiában a ZR Team Slovakia, melynek a fő instruktora Gróf Lóránt lett, segítői Mišičák Zoltán és Lukács István. A ZR Team Slovakia tagja jelenleg két klub, a Bősi Kempo MMA & BJJ Klubon kívül az újonnan alakult BJJ Nádszeg csatlakozott az új kezdeményezéshez. A szervezet célja a Brazil Jiu Jitsu népszerűsítése és a fejlődés elősegítése.