Karate sikerke Szolnokon és Siklóson

By
Updated: september 27, 2017

Két nemzetközi megmérettetésen vett részt a szlovák karate válogatott csapata, melyet többnyire a felvidéki és csallóközi versenyzők alkottak.

Az első őszi versenyt szeptember 2-án rendezték Szolnokon, ahol felnőtt kategóriában 10 ország versenyzői mérték össze tudásukat. Szlovákiát Hupian Kristína képviselte női nehézsúlyban. Az első ellenfele egy litván lány volt, akitől tavaly a döntőbe jutásért kapott ki, és meg is nyerte a tornát. Idén rögtön az első körben össze kerültek, és 9 percben Tina megverte bíróival. Amásodik körben már sérült volt a keze így nem tudott tovább menetelni, de ez is egy kiváló eredmény.

A második őszi versenyre szeptember 23-án Siklóson került sor, a tornán 3 ország 37 sportklubja, és több mint 230 versenyzője vett részt. Ez a verseny egyben válogató verseny is volt az Európa – bajnokságra, melyet november közepén Lengyelországban rendeznek. Szlovákiát Siklóson 5 fő képviselte, és két versenyzőnek sikerült dobogóra állnia. Cserepes Zoltán (Seishin Nemesócsa) Junior 65 kg-ban lett 2. helyezett, és Kósa Tamás (Satori Vásárút) Ifi 70 kg-ban szerzett 2. helyett. A többiek számára ez egy kiváló gyakorlási lehetőség volt, hogy felmérjék, hol tartanak az Európa-bajnokságra való. Októberben még egy megmérettetés vár a karatékákra, Dunaszerdahelyen a Kovács Kata Zsófia emlékverseny.

https://www.facebook.com/events/828403835283370