Hét érmet szereztek a Kárpátia Kupán a Seishin Karate Klub versenyzői

By
Updated: február 15, 2017

Lengyelországban , Rzeszów városában rendezték meg ismét a ‘‘Kárpátia Kupa‘‘ Nemzetközi karate versenyt 520 karatéka, 11 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Oroszország, Litvánia, Fehéroroszország, Ukrajna, Magyarország, Svédország, Szlovákia és Lengyelország) és több mint 60 klub részvételével. Az esemény ilyen magas részvételi aránynál már kis Európa Bajnokságnak számít.

Ismét kiválóan helyt állt a Seishin Karate Klub. A mérlegelés és a regisztráció már pénteken elkezdődött, szombaton az ünnepélyes megnyitó után következhettek a küzdelmek.

Az elsők között Rózsa Anna (Dunaszerdahely) és Kósa Tamás (Dunaszerdahely) lépett tatamira, de nem jártak sikerrel. Fodor Gergő (Dunaszerdahely) első küzdelmét  Ukrán ellenfele ellen ipponnal nyerte, a döntőbbe jutásért a későbbi bajnoktól kapott ki. Jól kezdte küzdelmét Trenčík Nikolas (Keszegfalva), de sajnos nem sikerült a továbbjutás.

Cserepes Zoltán (Nemesócsa) első küzdelmét ipponnal nyerte, majd a másodikban is ipponnal győzedelmeskedett. A döntőben szépen küzdött, sajnos a győzelemhez nem volt elég.

Nagy Róbert (Ekecs) élete első komoly versenyén állt rajthoz. Hupian Kristína (Keszegfalva) első Lengyel ellenfelét kétszer is leütötte és simán győzött. A döntőben Belga ellenfelét wazarival verte így megérdemelten végzett az első helyen. Vígh Vivien (Ekecs) a jó kezdés után a döntőbe jutott,  ahol viszont alul maradt. Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) a hosszabbításban kapott ki rutinosabb ellenfele ellen.

A nehézsúlyú ifi srácok közül Domonkos István (Csallóközaranyos) kiválóan küzdött, és első mérkőzésén könnyed győzelmet aratott. A másodikban fordulóban klubtársával Lovász Miklóssal (Keszegfalva) szemben maradt alul, aki szintén első küzdelmét megnyerve jutott tovább.

Markovics Ádám (Keszegfalva) első ellenfele egy Fehérorosz srác volt akit ipponnal vert, majd második Ukrán ellenfelét szintén, majd klubtársát a döntőben wazarival verte így első helyen végzett.

Eredmények:

I.helyezettek

Hupian Krisztína – felnőtt női +65kg

Markovics Ádám – Ifi fiú +75 kg

II.helyezettek

Cserepes Zoltán – Junior fiú -60kg

Lovász Miklós – Ifi fiú +75 kg

III. helyezettek

Vígh Vivien – Junior női +60 kg

Domonkos István – Ifi fiú +75 kg

Fodor Gergő – Ifi fiú -55 kg

A Seishin Karate Klub az előkelő 5. helyen végzet, a következő megmérettetés Horvátországban vár a klub harcosaira.

https://www.facebook.com/events/828403835283370