Döntetlen Zsolnán, továbbra is második a DAC!

By
Updated: november 18, 2017

Gól nélküli döntetlennel zárult a Zsolna-DAC találkozó, a sárga-kékek értékes pontot szereztek a Fortuna Liga 16. fordulójában. Ennek köszönhetően továbbra is második helyen a DAC, maga mögött tartva a zsolnai csapatot. 

Marco Rossi sárga lapos eltiltások miatt sem Pačindára, sem Kalmárra sem számíthatott. Az első percektől támadásba lendült a Zsolna, a 3. perben Špalek került helyzetbe. A 8. percben Malec rossz ütemben rúgta ki a labdát, Škvarkát találta telibe, aki azonnal az üres kaput vette célba, de a gólvonalon Šatka menteni tudott.

A 13. percben Diaz ugratta ki Mrázt, aki lövés helyett Jánošíkhoz passzolt, aki pontatlan volt. A 19. percben Kaša szánta el magát lövésre, de Macej a helyén volt. A 30. percben Hancko próbálkozott egy távoli lövéssel, a labda nem sokkal kerülte el a DAC kapuját.

Fordulás után azonnal Ljubicic veszélyeztetett, de lövése mellé szállt. A 64. percben Vida a tizenhatosban megeresztett lövése egy hazai védőn megpattanva nem sokkal szállt a kapu fölé. Két perel később Káčer került Macej kapuja elé, de a DAC hálóőre remek kifutással megakadályozta a hazai gólt. Az ezt követő szögletből Mazáň sarokkal próbálkozott, labdája nem sokkal szállt a kapu mellé.  A második játékrészben többnyire a zsolnaiak voltak veszélyesebbek, többet birtokolták a labdát, de gólt nem tudtak szerezni. A sárga-kékeknél nagyon hiányzott Kalmár és Pačinda, így támadásban kevésbé volt veszélyes a DAC. Az utolsó perben Mervó jobbról tört be a tizenhatosba, ballal leadott lövése viszont mellé szállt.

Zsolna – FC DAC 0:0

Sárga lapok: 56. Hancko, ill. 39. Aluku, 46. Čmelík, 92. Ljubičić

Zsolna: Volešák –  Mazáň, Hancko, Kaša, Chvátal – Škvarka (76 Cociuc), Diaz, Káčer – Jánošík (83. Lačný), Mráz, Špalek (60. Otubanjo)

FC DAC: Macej – Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics (89. Ashiru) – Ljubičić, Simon, Aluku – Vida, Divković (79. Koštrna), Čmelík (63. Mervó)