Szarka: „Nehéz időszak van mögöttünk!“

By
Updated: september 26, 2016

Idénybeli első győzelmét ünnepelhette a DAC csapata, amely a Sároseperjes vendégeként gyűjtötte be a három pontot. A fontos diadalból Szarka Ákos góllal vette ki a részét, aki a fontos győzelmet értékelte.

Hogy láttad a győztes mérkőzést?

A mérkőzést pozitívan értékelem, hiszen hosszú idő után ismét győzelemnek örülhettünk. Az ellenfelet minden téren felülmúltuk és megszereztük a három pontot. Nagyon boldogok voltunk, a lefújás után az öltözőben győzelmi kiáltással ünnepeltünk. Eufória volt, de egy mérkőzés még semmit sem jelent, a hét közepén már kupamérkőzés vár ránk.

A győzelemnek köszönhetően a csapat elmozdult az utolsó helyről.

Nem fogunk az utolsó hely ellen küzdeni.  Az, hogy most így álltunk a táblázaton, a teljesítményünk miatt volt. Szeretnénk folyamatosan feljebb és feljebb kerülni a táblázaton, remélem, ez a győzelmi mérkőzés hozzásegít bennünket.

Milyen érzés volt hosszú hetek után ismét a kapuba találni?

Nagyon jó érzés, hogy csatárként gólt szereztem, de annak még jobban örülök, hogy a góllal bebiztosítottuk a győzelmet. Ez amolyan megnyugtató gól volt, 3:0 után könnyebb volt játszani. Az egész mérkőzésen jobbak voltunk és a kihagyott büntetőnél végre a szerencse is mellénk állt.

Az elmúlt időszakban a csapat kapitányaként vezényeled a DAC-ot. Nagyobb felelősség ez számodra?

Ez az edző döntése volt. A bajnokság elején Ľubomír Michalík volt a kapitány, a visszatérésem után ez megváltozott, rám esett a választás. Ez nagyobb felelősség számomra, de a teljesítményemmel és góljaimmal szeretném meghálálni a bizalmat a csapatnak, a klubnak és az edzőknek.

Nehéz heteken vagytok túl, a győzelem után csapat és a szurkolók is pozitívan nézhetnek előre?

Igen, nehéz időszak van mögöttünk, nem nyertük meg a mérkőzéseinket. A szurkolókat is ellenünk fordítottuk, ami duplán nem segített. Remélem, a győzelem beindítja a csapatot és együtt fogjuk ünnepelni a győzelmeket, mint korábban. Szeretnénk a szurkolókat a csapat mellé állítani, mert nagyon sokat tudnak nekünk segíteni és a csapat számra is jobb lesz, ha összetartunk és együtt fogunk győzni.

https://www.facebook.com/events/828403835283370