Közösen söröztek a MAC Budapest és a Dukla Trencsén szurkolói

By
Updated: október 26, 2018

Kellemes eseményről számoltak be a MAC Újbuda és a Dukla Trencsén jégkorong csapat szurkolói.

A trencséni csapat négy győztes mérkőzés után utazott Budapestre, viszont a MAC 5:2-es győzelmet aratott a szlovák együttes felett. Az esemény nem az eredmény miatt volt különleges, hanem a két szurkolótábor miatt. A harmadok szünetei során a szurkolók egymással fényképezkedtek, a hazaiak pedig a lefújás után közös sörözésre invitálták a trencséni vendégeket.

Az öt percre található vendéglátó egységbe végül mégis csak ellátogattak a szurkolók, akiknek kellemes meglepetésben volt részük. „Az asztalra söröket, különböző fogyasztani valókat hordtak. Ilyen vendéglátástól nagyon meglepődtünk.“ – árulta el az egyik szurkoló a mytrencin.sme.sk honlapnak.

A közös asztalnál a mérkőzésről és a jégkorongról esett szó, a beszélgetés főleg angol nyelven folyt, de az egyik hazai szurkoló tört cseh-szlovák nyelvvel is próbálkozott. „Eltérő érzésekkel utaztunk Magyarországra, de nem féltünk. Sok idegenbeli mérkőzésre járunk, már mindennel találkoztunk, ezért is voltunk annyira meglepődve a hazaiak vendéglátásától. Annak ellenére, hogy kikaptunk, nagy tisztelettel beszéltek a Dukla csapatáról. Ez egy kedves beszélgetés volt, intelligens, jégkorongot imádó szurkolók között.“ – zárta értékelőjét a trencséni szurkoló. 

A MAC Újbuda szurkolói imádják a hokit, az elmúlt évben legalább 10 cseh stadionban fordultak meg. Néhányan a trencséni mérkőzésre is biztosan ellátogatnak.

A két szurkolótábor közös eseményéből is látni, hogy nem csak az erőszak uralkodik a lelátókon.

Fotó: MAC Újbuda facebook