Új tulajdonosa lett a Williams Forma-1-es istállónak

By
Updated: august 21, 2020

A Dorilton Capital amerikai befektetési cég lett a Formula–1-es Williams istálló tulajdonosa.

Az autós gyorsasági világbajnokságban szereplő együttes pénteki közleménye szerint a csapat neve és székhelye nem változik, az új befektető érkezésével ugyanakkor biztosított a hosszú távú szereplés az autósport elitkategóriájában. „Izgalmas új korszak kezdődik az istálló életében, a cél, hogy a Williams ismét versenyképes autó legyen” – áll a csapat honlapján.

Hozzáteszik, az adásvételhez egyhangú döntéssel járult hozzá a csapat igazgatótanácsa, köztük a névadó Sir Frank Williams. A bejelentés két nappal azután látott napvilágot, hogy a tíz jelenlegi Formula–1-es csapat elfogadta az úgynevezett Concorde-szerződést, amely a pénzek elosztása mellett rendelkezik a szabályokról, valamint arról is, hogy kik indulhatnak az F1-ben.

A Williams istálló 1977 óta tagja a mezőnynek, eddig 737 versenyen indult, kilenc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címet szerzett, versenyzői összesen 114 futamon diadalmaskodtak. A csapat az utóbbi években – köszönhetően egyebek közt nehéz anyagi helyzetének is – gyengén szerepelt, tavaly mindössze egy pontot szerzett, ezzel a konstruktőri vb utolsó helyén zárt. Idén a kanadai Nicholas Latifi és a brit George Russell vezeti a Williamseket, pontot a hat futam egyikén sem szereztek.