Hét éve szenvedett súlyos fejsérülést Michael Schumacher

By
Updated: december 30, 2020

Már több, mint hét éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérülést a korábbi kiváló Forma-1-es pilóta és hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki azóta is nagy titokban él tovább. 

2013. december 29-én, délelőtt 11 óra körül a családjával és barátaival az ünnepeket Franciaországban töltő Michael Schumacher Méribelnél síelés közben két kijelölt pálya között egy köves részen egy hó alatt rejtőző sziklára futott, mely megdobta őt, az esés következtében pedig egy másik sziklába ütötte a fejét. Noha a bukás után még eszméleténél volt, súlyos fejsérülésekkel előbb Albervillie-Moutiers-be szállították mentőhelikopterrel, majd nem sokkal később, miután észlelték, hogy komolyabba a baj, mint hitték, a grenoble-i egyetemi kórházba szállították át, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Állapota életveszélyes, kritikus volt.

Az azóta eltelt hét év során hivatalos információkat nem adtak ki a pilóta állapotáról, így sokszor csak találgatni lehet, hogy töltheti mindennapjait a rekordbajnok. A család azóta sincs hiányban az autósport sikereknek. A legidősebb fiú, Mick idén világbajnoki címet szerzett a Forma-2-ben, a következő idényben pedig a Haas csapatával a Forma-1-ben szerepelhet.

Fotó: topspeed.sk