Teljes a keret, megkezdte a felkészülést a magyar válogatott

By
Updated: október 8, 2019

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn megtartotta a horvátok és az azeriek elleni Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott első edzését.

Hétfőn az utolsó játékosok is megérkeztek Telkibe, és megkezdték a felkészülést a csütörtöki, horvátok elleni spliti Eb-selejtezőre. Mint arról korábban beszámoltunk, a szakmai stáb több játékosra sem számíthat, a középpályáról Pátkai Máté és Nagy Ádám mellett Szoboszlai Dominik sem lehet ott a csütörtöki selejtezőn, rajtuk kívül Tamás Krisztián sem tud részt venni az összetartáson, valamint Bese Barnabás sem teljesen egészséges. Marco Rossi ezért Ferenczi Jánost és Botka Endrét is meghívta a keretbe – közölte az mlsz.hu.

A Ferencváros középpályása, Sigér Dávid a múlt hónapban, a montenegróiak elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, és könnyen elképzelhető, hogy a következő egy hétben első tétmérkőzésén is debütálhat az együttesben. „A sérülések miatt a soron következő mérkőzéseken talán több szerep hárulhat rám, de ez nem befolyásolja a hozzáállásomat, ha kevesebb lehetőséget kapok, akkor is ugyanolyan erőbedobással teszem a dolgom – mondta az első edzést megelőző sajtóbeszélgetésen Sigér Dávid. – Számomra az is óriási dolog, hogy itt lehetek a keretben és segíthetem a csapatot, arra készülök, hogy minden edzésen és mérkőzésen bizonyítsam, helyem van a válogatottban. Úgy érzem, itt is profitálni tudok abból, hogy magas szintű mérkőzéseket játszhatok a Ferencvárossal az Európa-liga főtábláján, ez egy hatalmas előrelépési és fejlődés lehetőség számomra. A többfrontos helytállás sokat kivesz az emberből, de a válogatott meghívó feltölt, új lendület ad, a fáradtságot sem érzi annyira az ember. Arra koncentrálok, hogy megoldjam ezeket a feladatokat is, bátran állok minden kihívás elé. A horvátok elleni budapesti mérkőzésen megbizonyosodhattunk róla, hogy képesek vagyunk bravúros eredményekre, igaz, azt is láthattuk, hogy ellenfelünk extra teljesítményt nyújtott a szlovákok ellen múlt hónapban. Mindent megteszünk azért, hogy ismét sikeresek legyünk a vb-ezüstérmes ellen, de úgy gondolom, a horvátok ellen adott esetben egy pont megszerzése is nagyszerű eredmény lehet.“

Feczesin Róbert, az Újpest támadója nyolc év után léphet ismét pályára a válogatottban, utoljára 2011 novemberében, a lengyelek ellen játszott címeres mezben. „Örülök, hogy ismét válogatott kerettag lehetek, ezért dolgoztam keményen az utóbbi időszakban, de igazság szerint nem számítottam a meghívóra, pláne úgy, hogy csak nemrégiben tértem vissza Magyarországra. Nehéz feladat vár ránk, egyelőre a horvátok elleni idegenbeli összecsapásra fókuszálunk, itt próbálunk meg jó eredményt elérni. Természetesen a vb-ezüstérmes horvátok a találkozó favoritjai, de úgy gondolom, egy meccsen bármi megtörténhet, van olyan jó csapatunk, hogy meglepetést okozzunk Splitben, ehhez azonban száz százalékos teljesítményt kell nyújtanunk, egyáltalán nem férnek bele hibák a játékunkba. Vannak hiányzóink, ami valóban nehezíti a dolgunkat, de aki itt van, azért tagja a válogatottnak, mert képes helytállni ezen a szinten és pótolni a kiesőket.“

A csütörtöki mérkőzésen olasz játékvezetők működnek közre, Daniele Orsato fújja a sípot, segítői Lorenzo Manganelli, Fabiano Preti és Davide Massa lesznek.