Szoros magyar győzelem Andorra ellen

By
Updated: september 9, 2021

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában.

A kvalifikációs sorozat októberben folytatódik, a magyar csapat előbb 9-én az albánokat fogadja, majd az Európa-bajnoki döntős angolok otthonába látogat 12-én.

Eredmény, 6. forduló, I csoport:
Magyarország-Andorra 2-1 (2-0)
Puskás Aréna, v.: Rade Obrenovic (szlovén)
gólszerzők: Szalai Á. (9.- 11-esből), Botka (18.), illetve Llovera (82.)
sárga lap: Sallai (12.), Szalai Á. (89.), Tamás (93.), illetve E. García (9.), Vieira (38.), San Nicolás (63.), Alavedra (87.)
Magyarország: Dibusz Dénes – Botka Endre (Tamás Márk, 91.), Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila – Kleinheisler László (Szoboszlai Dominik, a szünetben), Nagy Ádám (Gazdag Dániel, 65.), Schäfer András – Sallai Roland (Sallói Dániel, a szünetben), Szalai Ádám, Schön Szabolcs (Nikolics Nemanja, 73.)
Andorra: Iker Álvarez – Moisés San Nicolás, Max Llovera, Emili García, Albert Alavedra, Marca García – Jordi Aláez, Márcio Vieira (Cristian Martínez, 76.), Joan Cervós (Álex Martínez, 76.) – Ricard Fernández (Víctor Bernat, 80.), Marc Pujol (Idefons Lima, 80.)

Jól kezdett a magyar válogatott és már a kilencedik percben megszerezte a vezetést az albánok otthonában elveszített összecsapást pozitív koronavírustesztje miatt kihagyó Szalai Ádám találatával. A csapatkapitánynak ez volt a 25. gólja a válogatottban. A második magyar találatra sem kellett sokat várni, egy szöglet után Botka Endre pályafutása első gólját szerezte a nemzeti csapatban. A folytatásban is fölényben futballozott a magyar együttes, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani.
A második félidőre a szünetben beállt Szoboszlai Dominiknak és Sallói Dánielnek köszönhetően jóval veszélyesebb lett a magyarok támadójátéka, de nem tudták növelni az előnyüket.
A 67. percben elképesztő jelenetsort láthatott a közönség: az andorraiak úgy szereztek gólt, hogy csatáraik három lepattanó lövésből sem találták el a kaput, de a magyar védőkön „flipperezve“ a labda a hálóba jutott. A komikus találatot végül les miatt érvénytelenítette a játékvezető.
A vendégek a 82. percben egy rögzített helyzetet követően mégis szépítettek, a közönség jó része pedig fütyülni kezdett. Az andorraiak tűzbe jöttek és megpróbálták letámadni a láthatóan megzavarodott magyarokat, így meglepően izgalmas lett a végjáték, de az eredmény nem változott.
A magyarok hat nyeretlen összecsapást követően diadalmaskodtak újra.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.