Sima magyar győzelem

By
Updated: november 12, 2021

Az év utolsó hazai találkozóján VB-selejtezőn a magyar nemzeti csapat 4:0-re legyőzte San Marínót.

Ha a teljes Puskás Aréna nem is, az alsó karéj megtelhet a 2021-es esztendő utolsó hazai válogatott meccsén, 15 500 szurkoló váltott jegyet. A B-közép az első perctől kezdve űzte hajtotta a válogatottat, még így negyedházasan is remek volt a hangulat a budapesti fociszentélyben.

Marco Rossi szövetségi kapitány sem Schäfer Andrást, sem Hahn Jánost nem jelölte a kezdőcsapatban. Ott volt azonban Szoboszlai Dominik és Szalai Ádám. Az említett kettős összjátéka után már a 6. percben vezetéshez jutott a hazai csapat. A mainzi légiós visszapasszát a Lipcse fiatal játékosa, akit az október legjobb újonca lett a Bundesligában, okosan a bal sarokba helyezett. Gyönyörű találatot biztosan megtapsolta a helyszínen jelen lévő volt magyar, illetve dunaszerdahelyi edző Bernd Storck és a FIFA elnöke Gianni Infantino is, aki a nap folyamán informális egyeztetésen vett részt Csányi Sándorral, az MLSZ első emberével és este a helyszínen tekintette meg a meccset. Szoboszlai ismét telefonálosan ünnepeltje gólját. A huszonegyéves játékosnak ez volt a negyedik gólja a nemzeti csapatban. Legutóbb pont egy éve, az Izland elleni EB-kijutást jelentő meccsen talált be.

A 22. percben Gazdag már kettőre növelte a hazai előnyt. Nemsokára Szalai Ádám bekotorta a lasztit, de les miatt érvénytelen volt a találat. Közben a ma pont hat éve elhunyt 24-szeres válogatott Fülöp Márton nevét skandálta a nézősereg.

Nagy fölényben játszott Magyarország, de helyzetbe csak nehezen jutott. Valószínű Dibusz Dénes sajnálta, hogy nem hosszú alsó melegítőben védett, ugyanis az egész félidő alatt egyetlen egyszer sem kellett labdához érnie.

A fordulás után az 53. percben Szalai Ádám lövését fogta a vendégkapus, de ezután hosszú ideig ez volt minden. A hazai játékosok lábán vándorolt a labda, óriási mezőnyfölényben játszottak, de hiányzott az elképzelés, az ötletes játék. Az is esemény volt, hogy leszállt a köd a Puskás Arénába.

Az 57. percben pályára lépett a Schäfer András, aki nagyon jól szállt be a meccsbe. A 83. percben remekül tálalt Szoboszlai elé, aki 21 méterről háromra növelte a hazai előnyt. A végeredményt a 88. percben Vécsei állította be. Hahn János Rossi mestertől öt percet kapott.

Magyarország – San Marino 4:0 (2:0)
Góllövők: 6. és 83.Szoboszlai, 22.Gazdag, 88.Vécsei
Játékvezető: Glova (szlovák)
Nézőszám: 15 500
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (85.Balogh), Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (57.Schäfer), Gazdag (73.Kiss), Vécsei, Schön (57.Varga K.) – Szalai Á., Szoboszlai (85.Hahn).
SAN MARINO: E. Benedettini – Ma. Battistini, F. Fabbri, D. Rossi (70.Zonzini), A. Grandoni (60.Golinucci) – F. Tomassini (60.D´Addario), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (36.Hirsch) – Nanni (60.Vitaioli).

Duducz Tibor, Budapest

Fotó: MTI

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.