Interjú: Sorozatban másodszor nyerte meg a Magyar Kupát Tomáš Tujvel

By
Updated: jún 5, 2020

Fantasztikus sikert ért el a Budapest Honvéd színeiben a szlovákiai Tomáš Tujvel, aki sorozatban másodszor hódította el a Magyar Kupát. A 36 éves hálóőr 2019-ben a MOL Vidi, 2020-ban már a Honvéd csapatával aratott sikert a kupában. 

Hogy értékelnéd a Magyar Kupa-sikert? 

Nehéz út vezetett a döntőbe, de végül sikeresek voltunk. 2:1-re győztünk és 11 év után hódítottuk el a Honvéd számára a Magyar Kupát. Az ünneplésre sok idő nem volt, mivel már szombaton bajnoki mérkőzést játszunk, de az idény végén biztosan megünnepeljük a sikert. Az érzések fantasztikusak, nem minden évben nyerünk kupát.

Milyen érzés, sorozatban másodszor megnyerni a kupát?

Fantasztikus érzés. Erre vágytam, amikor a Honvéd csapatához igazoltam. Már csak a bajnokságban a táblázaton kel feljebb kerülnünk. Az Európa liga szereplést már bebiztosítottuk, most már pontokat kell szereznünk a bajnokságban.

Melyik győzelem volt értékesebb, a tavalyi, vagy a mostani? 

Nehéz választani. Tavaly a MOL Vidinél voltam, most a Honvédnál. Nehéz értékelni, melyik az értékesebb. Talán a mostani győzelem jobban ízlett, mivel most a kapuban álltam. Viszont a kupagyőzelem mindig értékes. Nehéz bekerülni a döntőbe, ugyanis sok csapat küzd a végső győzelemért. A kupa a második legértékesebb kupa minden országban.

Mi lesz a csapat további célja az idényben? 

Szeretnénk magasabbra jutni a táblázaton. Hét mérkőzés van hátra, sok pontért játszunk.

Fotó: honvedfc.hu