Anyagi problémák a Szombathelyi Haladásnál

By
Updated: marec 28, 2019

Az elmúlt napokban a magyar sportsajtó a Szombathelyi Haladás anyagi gondjairól írt, a klub pedig hivatalos közleményt adott ki a helyzettel kapcsolatban.

A sportfakor.hu szerint a klub több százmilliós tartozással küszködik, továbbá új tulajdonost keresnek, már 800 millió forintért értékesíthetik az egyesületet. Ezen kívül a fizetések késése is napvilágra került. A klub közleménye szerint vannak elmaradások, de a tulajdonosok mindent megtesznek a helyzet javítása érdekében. A Haladás életét nehezíti, hogy a csapat az OTP Bank liga táblázatának utolsó helyén található, és a bennmaradás egyre távolodik.

„Igaz, hogy vannak likviditási gondjaink, az elmúlt időszakra várt támogatások, szponzori pénzek egyelőre nem érkeztek meg.“ – mondta a klub honlapjának Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. „A játékosok a márciusban esedékes bérük egy részét kapták meg. Szerdán volt tulajdonosi taggyűlés, ahol a tulajdonosok a folytatás mellett döntöttek és kijelentették megtesznek mindent, hogy megoldják a helyzetet.“

A csapat oszlopos tagja volt Saláta Kornél, aki viszont térdszalag szakadást szenvedett, és így számára véget ért az idény.