Videó: Néma csend, idő lepörgetés – Így búcsúztak Kobe Bryanttől

By
Updated: január 27, 2020

Tragikus balesetben elhunyt az egykori kiváló kosárlabdázó, Kobe Bryant, aki a sportág legendájaként vonult vissza. 

A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja. Az aktív sporttól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Halálhíre megrendítette a világot, sportolók milliói fejezték ki részvétüket. A játékossal a helikopteren tartózkodott 13 éves lánya is, aki szintén a tragédia áldozata lett. A helikopteren  a pilótán kívül nyolc utas tartózkodott és nincsenek túlélők.

A legendától sportolók, klubok búcsúztak világszerte. A vasárnap zajló kosárlabda mérkőzéseken néma csenddel búcsúztak, továbbá több mérkőzésen is játék nélkül hagyták végigfutni a 24 másodperces játékidőt.

A Houston-Denver mérkőzés előtt elsötétült a csarnok, és megható videóval búcsúztak a játékostól.

The Rockets and Nuggets hold a moment of silence for Kobe Bryant

The Houston Rockets and Denver Nuggets held a moment of silence before tipoff to remember Kobe Bryant.

Uverejnil používateľ SportsCenter Nedeľa 26. januára 2020

A Toronto Raptors-Atlanta Hawks mérkőzés elején a játékosok a kezdés után leálltak és hagyták lepörögni a 24 másodperces játékidőt Kobe emlékére, akinek mezszáma a 24-es volt.

Raptors-Spurs both take violations to start game

The Toronto Raptors and San Antonio Spurs both took 24-second violations at the start of their game in honor of No. 24, Kobe Bryant.The crowd gave a standing ovation along with Kobe chants.

Uverejnil používateľ SportsCenter Nedeľa 26. januára 2020

Hasonlóan a támadóidő lepörgetésével emlékeztek meg a Memphis Grizlies – Phoenix Suns mérkőzésen.

Devin Booker in tears after teams honor Kobe

An emotional moment in honor of Kobe.After the Memphis Grizzlies took a 24-second violation to begin the game, the Phoenix Suns took an 8-second violation. Devin Booker was moved to tears.

Uverejnil používateľ ESPN Nedeľa 26. januára 2020

A brazil futballsztár, Neymar a vasárnapi Lille elleni mérkőzésen miután gólt szerzett, Kobe Bryant mezszámát felmutatva ünnepelte találatát.