A Kynžvart otthonában is győzött a HC DAC, karnyújtásra a bajnoki cím

By
Updated: marec 25, 2023

Sorozatban kilencedik bajnoki győzelmét aratta a HC DAC a MOL Extraliga 20. fordulójában, és már karnyújtásnyira van a bajnoki cím a sárga-kékek számára. 

A DAC ezúttal a cseh Lázně Kynžvart otthonában léptek pályára. Nem kezdődött jól a mérkőzés a DAC számára, Élő Beatrix nyitógóljára a hazaiak három találattal válaszoltak. A Kynžvart egészen a 12. percig vezetett, amikor is Bízik Réka 5:5-re egyenlíteni tudott. Ettől kezdve átvette a vezetést a DAC, de a félidő utolsó percei szorosan alakultak. A 28. percben előnyhöz jutottak a hazaiak, de a szünetre egyenlített a DAC. Fordulás után parádésan kezdett a DAC, a 33. perc után sorozarban négy gólt is szereztek a sárga-kékek és előnyhöz jutottak. Próbáltak felzárkózni a hazaiak, egy gólra megközelítették a csallóközieket, de a DAC ismét remekelt, és négy gólra is elhúzott. Az utolsó tíz percben tovább növelte előnyét a DAC, amely már hát góllal is vezetett, végül az utolsó percben bekapott két gól már csak az eredmény korrekciójára volt elég. A DAC sorozatban kilencedik bajnoki mérkőzését is megnyerte, és mivel az üldöző Vágsellye csak döntetlent játszott Písekben, a sárga-kékek két pont előnnyel vezetik a táblázatot. Az utolsó előtti, 21. fordulóban a DAC a sereghajtó Stomfa ellen lép pályára és győzelem esetén bajnoki címet ünnepelhetnek a sárga-kékek!

MOL Extraliga 20. forduló:
Házená Kynžvart – HC DAC 23:28 (12:12)
A DAC gólszerzői: Élő Beatrix 6, Bízik Réka, Juhos Kata 5-5, Erika Rajnohová 3, Pénzes Mónika, Da Silva, Mészáros Réka, Hornyák Bernadett 2-2, Sári Barbara 1.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.