A NAC Breda menesztette Peter Hyballát

By
Updated: júl 3, 2020

Menesztette Peter Hyballát a NAC Breda vezetősége, a klub közleménye szerint az együttműködés a két fél véleménykülönbsége miatt szakad meg.

Öt hónap után távozik Hyballa a NAC Breda kispadjáról, a német tréner februárban vette át a holland klub csapatát. A rövid időszak alatt az együttes remekelt a holland kupába, a bajnokságban pedig a rájátszást érő helyet foglalta el, mielőtt a koronavírus közbeszólt. A csapat játékstílusa is megváltozott, átvette a Hyballa által preferált Gegenpressing stílust.

A klub honlapja szerint a vezetőség és a tréner véleménye különbözött azzal kapcsolatban, milyen módon működjön a klub a következő idényben.

„A rövid időszak alatt, amióta Peter a Bredánál dolgozik, nagyon szenvedélyes edzőnek ismertem meg. Ezért sajnálatos, hogy az együttműködés rövid időtartamú lett, de sajnos nincs meg a bizalom a további együttműködéshez. Egy nagyon fontos idény előtt állunk, a klub jövőjének érdekében ezt a megoldást választottuk.“ – nyilatkozta a klub nevében Mattijs Manders.

Fotó: NAC Breda