Dárdai munkába állt: Nem érdekel, ami eddig történt!

By
Updated: január 26, 2021

Pozitív érzésekkel zárta első edzését Dárdai Pál, akit hétfőn neveztek ki – ismét – a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzői posztjára.

A 44 éves magyar szakember azt mondta, nem arra akar összpontosítani, ami eddig történt a szezon során az együttesnél. „Semmi nem érdekel, ami eddig történt. Engem a ma érdekel“ – jelentette ki kedden, online sajtótájékoztatóján Dárdai. Arne Friedrich sportigazgató úgy jellemezte a régi-új trénert, hogy „pezseg és nagyon motivált“.

Dárdai, aki 2015 és 2019 között már volt a Hertha első csapatának vezetőedzője, a keddi tréning után azt mondta, az első benyomásai nagyon jók, nem látott olyan dolgot, ami ne tetszene neki. „Azt hittem, megesznek, húsz aligátorral találkoztam“ – tréfálkozott a magyar szakember.

Bevallotta, hogy kissé hezitált a poszttal kapcsolatban. „Nem aludtam, nem tudtam, hogy vállaljam-e vagy sem“ – mondta. Dárdai Pál mostanáig a Hertha U16-os együttesét irányította, hétfőn elköszönt a tanítványaitól. „Sírtam, nem is kicsit. Én mindent teljes szívvel csinálok“ – hangsúlyozta.

A szakember – aki 2014-15-ben magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedett, a mostani megbízatása pedig 2022 nyaráig szól – első szerepvállalásakor bennmaradt a berlini csapattal az élvonalban, majd európai kupaindulást jelentő helyen végeztek. Dárdai játékosként klubcsúcsot jelentő 297 mérkőzésen szerepelt a Herthában.

Az egyesület irányítói vasárnap menesztették az eddigi trénert, Bruno Labbadiát, valamint Michael Preetz menedzsert. A Hertha a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 14. a Bundesligában, csupán két ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló 1. FC Kölnt. Dárdai szombaton az Eintracht Frankfurt elleni, idegenbeli bajnokin mutatkozik majd be.

Fotó: Hertha BSC