Bénes László: Életem legjobb mérkőzése volt!

By
Updated: marec 16, 2019

Mint ahogy azt tegnap megírtuk, parádés mérkőzést játszott a csallóközi Bénes László, aki a Bundesliga II 26. fordulójában az Aue ellen két gólt és két gólpasszt jegyzett. A remekül végződött mérkőzés után a fiatal középpályást kérdeztük. 

Lehet mondani, hogy életed legjobb mérkőzését játszottad az Aue ellen? 

Amióta felnőtt csapatba kerültem, még nem volt olyan, hogy két gólt rúgtam volna egy meccsen, és még két gólpasszt sem szereztem. Így azt mondhatom, hogy eddig ez volt életem legjobb mérkőzése!

Hogy alakult a találkozó, melyet végül 5:1-re nyertetek meg?  

Az elejétől kezdve jobbak voltunk, a 10. percben már két góllal vezettünk. 60-70 százalékban birtokoltuk a labdát, sok helyzetünk volt, több gólt is rúghattunk volna. Nagyon jó mérkőzés volt.

Mit mondott az edző a lefújás után? 

A mérkőzés végén megdicsért, örült, hogy nagyon jó mérkőzés játszottam és segítettem a csapatnak a győzelemhez.

Eddig kevesebb lehetőséget kaptál, de a két góllal és gólpasszokkal remek választ adtál az edzőnek. 

Idáig kevesebbet játszottam, jobban azoknak adott lehetőséget, akiket az edző ismert, akik az első félévben már játszottak. Amikor megtudtam, hogy kezdő leszek, a mérkőzés előtt az volt a célom, hogy bebizonyítsam, a kezdőben a helyem. Remélem, ezek után még többet fogok játszani.

Hogy értékeled a Kielben eltöltött elmúlt hónapokat? 

Pozitívan értékelem, sokkal többet játszottam, mint Gladbachban az első félévben. Más környezet, más célok, más motiváció. Jót tesz nekem, hogy fél évre idejöttem. Felkészülhetek arra, hogy ismét Bundesligát focizhassak.