Súlyos büntetést kapott a DAC-Slovan rangadón hibázó játékvezető

By
Updated: máj 11, 2023

A Szlovák Labdarúgó-szövetség Játékvezetői testülete kiértékelte és megbüntette a DAC-Slovan mérkőzésen tevékenykedő Filip Glova játékvezetőt, aki ebben az idényben már nem fúj sípba. 

Mint ismert, a DAC-Slovan rangadó 2:3-as vendéggyőzelemmel végződött, így a Slovan öt pontra növelte előnyét a táblázaton. A mérkőzés során Glova játékvezető két súlyos hibát is vétett, amik nagyban befolyásolták a mérkőzést. A lefújás után Adrián Guľa vezetőedző kifejezte véleményét a rossz játékvezetésről, a szlovák futballban uralkodó helyzetről pedig Világi Oszkár is nyilatkozott.

A mérkőzés utáni héten összeült a játékvezetői testület, amely értékelte és egyben megbüntette a hibázó Filip Glova játékvezetőt.

„Értékeltük a teljesítményét, és több megkérdőjelezhető ítéletet is ellenőriztünk. A 12. percben hibásan érvénytelenítette a Slovan gólját Vernon De Marco állítólagos keze miatt, ami természetes helyzetben volt. A 60. percben nem adott meg egy tizenegyest a DAC javára Lucas Lovat keze miatt, amely tiltott helyzetben volt a test mögött. A játékvezető mindkét oldalon elbukott, így hat mérkőzésre felfüggesztettük a jelölését“ – magyarázta a döntést Marián Ružbarský, a játékvezetői testület elnöke.

A testület hasonló döntést hozott, mint legutóbb márciusban, amikor Martin Dohált tiltották el hat mérkőzésre, mert a Besztercebánya-DAC mérkőzésén góltól fosztotta meg a hazai Dukla csapatát. Ružbarský a döntéshez hozzátette, hogy Glova ebben az idényben már nem fúj mérkőzést a Fortuna ligában, sem pedig a 2. liga play-off találkozóin sem.

A játékvezető eltiltása az eredményen már nem változtat, viszont arról nincs hír, lehetnek-e változások a játékvezetői testületen belül. A tegnapi nap folyamán a DAC nyílt levélben fordult a labdarúgó-szövetséghez, melyben a játékvezetői testület, Marian Ružbarský távozását követelték.

Fotó: origo.hu

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.