Botrányos végjáték után győzött a Slovan a DAC otthonában

By
Updated: máj 7, 2023

Botrányos végjáték után győzött a Slovan a DAC otthonában a Fortuna liga rájátszásának 8. fordulójában. A döntő gól a 92. percben büntetőből esett, a győzelemnek köszönhetően a pozsonyiak öt pontra növelték előnyüket a táblázat élén. 

Fantasztikus hangulatban zajlott a DAC-Slovan rangadó, a szurkolók igazi rangadóhoz méltó környezetet teremtettek a lelátókon.

Az első három percben a Slovan volt veszélyes, két szabadrúgással próbálkozott, a másodikat Kucka a sorfalba lőtte. A 6. percben viszont felrobbant a stadion. Kalmár ment el a jobb oldalon, remekül találta meg középen Krstovićot, aki az ötösről a hálóba talált – 1:0. A 12. percben egyenlíthetett volna a Slovan, Čakvetadze beadását Abubakari küldte közelről a hálóba, de a VAR ellenőrzése után a játékvezető kézjáték miatt érvénytelenítette a találatot. A félidő során remek futball zajlott a pályán, a csapatok semmit sem bíztak a véletlenre, mindkét együttes játékosai odatették magukat. A 17. percben Green küldte fölé a labdát, majd a 19. percben egy szüget után Čavrić fejelt fölé. A 35. percben Lovat baloldali beadását Kucka fejelte kapura, de Petráš remekül védett. A 42. percben egyenlített a Slovan, Lovat baloldali lövése a hálóba pattant – 1:1.

Fordulás után is remek futball zajlott a pályán. Az 57. percben Medveděv  beadását Kružliak mellel vette le Green számára, akinek 16 méterről leadott lövését Petráš bravúrral védte. Két perccel később Greean baloldali beadását Čavrić fejelte a kapufára. A 60. percben Davis beadásánál Lovat kézzel érhetett labdához, amit a játékvezető a videóbírón keresztül hosszú ideig vizsgált, de mégsem ítélt büntetőt. A 74. percben vezetést szerzett a Slovan. Čakvetadze szögleténél Petráš alá futottt a labdának, az érkező Green pedig közelről a hálóba lőtt – 1:2. A 80. percben egyenlített a DAC, Kalmár szöglete után Ramadan fejjel küldte a labdát a hálóba – 2:2. A 92. percben a Slovan ellentámadásánál Kucka eltalálta Káčer kezét, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, ifjabb Weiss pedig  értékesítette – 2:3. A büntető után Weiss levette a mezét, és miután már a kispadon kapott egy sárga lapot, a mez miatt a másodikat is, így azonnal mehetett zuhanyozni. A pályáról való lejövetele sem volt probléma mentes, ugyanis a játékos végig provokálta a nézőket, ami miatt komoly lökdösődés alakult ki a gyepen. A mérkőzést végül a Slovan megnyerte és öt pontra növelte előnyét a táblázat élén.

Fortuna liga, 8. forduló rájátszás:
FC DAC – SK Slovan 2:3 (1:1)
Gólszerzők: Krstović (6.), Ramadan (80.) ill. Lovat (42.), Green (74.), Weiss 11-ből (+90.)
Sárga lapok: Kalmár (37.), Pinto (+90.) ill. Kašia (27.), ifj. Weiss a kispadon (74.),
Piros lap: ifj. Weiss (+90.)
Játékvezető: Glova – Bednár, Poláček – 12.211 néző
FC DAC: Petráš – Pinto, Kružliak, Brunetti, Andzouana (11. Davis) – Nebyla, Káčer, Kalmár – Blackman (46. Ramadan), Krstović, Veselovský (77. Niarchos)
Slovan: Trnovský – Medveděv, Kašia, De Marco, Lovat – Kankava, Čakvetadze (89. Weiss ml.), Kucka – Čavrič (83. Zmrhal), Abubakari (89. Barseghyan), Green

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.