Radványi: Agresszívabb lett a magyar válogatott

By
Updated: marec 21, 2019

Magyarország ellen kezdi meg a 2020-as Európa-bajnoki selejtezőt a szlovák válogatott, a két csapat esélyeiről Radványi Miklós nyilatkozott.

Milyen ellenfél vár a szlovák válogatottra Nagyszombatban?

A magyar csapatnak a szlovákokkal ellentétben nincs olyan sok kiemelkedő személyisége. Amióta viszont Marco Rossi vette át az irányítást, javított a játékrendszeren és a védelem játékán. A védelem masszívabb lett, nem kap sok gólt. Ahogy az elmúlt mérkőzéseken is láttam, nagyon jó a csapat átmeneti fázisa, a válogatott agresszívabb lett, ebben nagyon veszélyes.

Előnynek számít, hogy Marco Rossi a DAC-nál tapasztalatot szerzett a szlovák futballból?

Van tapasztalata a DAC-ban végzett munkáján keresztül, így ismeri a Fortuna ligát, de talán a válogatott játékosokat nem annyira. A másik oldalon olaszként ismerheti Marek Hamšík és Juraj Kucka játékát. Marco Rossi nagyobb összetartást vitt a csapatba. Hogy előnynek számít-e a szlovák ligában eltöltött egy éve, nehéz megmondani.

Ahogy említette, a magyar válogatottnak nincs Hamšík vagy Škriniar típusú játékosa. Kikre kell a legjobban válaszolni?

A legveszélyesebb Szalai Ádám lesz a csatárposzton, de biztosan a védelemre fognak koncentrálni, mert a pont Szlovákiából értékes lehet. Remekül véd Lipcsében Gulácsi Péter, és a honosított Willi Orbán erősíti a hátvédsort. Szalai körül futójátékosok lesznek, ez lesz az erőssége a csapatnak.

Dolgozott Magyarországon, miben más a magyar futball?

A kormány éve óta rengeteg pénzt invesztál a futballba, ezt főleg az ifjúságban látni. Már látni az A válogatottnál, hogy ezek nem azok a játékosok, akik megijednek, ha valaki agresszívabban játszik ellenük, ők is futballozni akarnak. Jó látni, ahogy a magyar futball fejlődik, néhány év múlva még jobb eredményeik lesznek, mint eddig. És nem szabad elfelejteni, hogy a támogatásokból a stadionokkal pazar infrastruktúrát építettek fel.