Nagyot küzdöttek, de nem játszhatnak az V. ligában a pozsonyeperjesiek

By
Updated: jún 29, 2020

Mint köztudott, a járvány miatt félbeszakadtak a járási bajnokságok a 2019/2020-as szezonban, s mivel időközben már lezárultak a jelentkezések az új idénybe, néhány csapatnál kérdéses volt, hogy mely ligában szerepelhet tovább. A Nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjába egy hely volt kiadó, amelyért a dunaszerdahelyi és galántai járási VI. liga éllovasai küzdöttek meg.

Előbbinél Pozsonyeperjes, utóbbinál Hidaskürt alakulata érezhette a megtiszteltetést, hogy 2020. június 28-án pályára lépjen a mocsonoki futballpályán. A találkozóra több mint 400 néző látogatott ki, akik egy igazán attraktív és helyzetekben gazdag mérkőzést láthattak. Mindkét csapatra számos hazai drukker volt kíváncsi, de az V. ligában szereplő ellenfelek közül is jópáran jelentek meg felmérni a potenciális ellenfelet. A pozsonyeperjesiek már viszonylag korán, a 11. percben megszerezték a vezetést, amelyre egy perccel a félidő vége előtt érkezett is a válasz. Kapufák, gyönyörű helyzetek követték egymást, s már a tizenegyes-párbajra készülő nagyérdemű is elkönyvelte a rendes játékidőn belül született 1:1-es eredményt, ám végül a 89. percben feltették a pontot az i-re a hidaskürtiek.

Tömött lelátó várta Mocsonokon a rájátszást!

Portálunknak a pozsonyeperjesiek játékosedzője, Tászli Zoltán értékelt. “Sajnos három alapjátékos hiányzott a keretből, ez kicsit meg is látszott. Az első félidőben a kürti csapat jobban játszott, mi igyekeztünk jól védekezni. A másik játékrészben viszont mi voltunk azok, akik jobban akartuk a győzelmet. A végén hibáztunk, amit góllal büntettek, utána volt még kapufánk, ami sajnos nem a kapuba pattant, nem volt ma velünk a sportszerencse, de ezért szép ez a sport. A következő idényre csapatunk megmarad a teljes felállásban, nem távozik senki. Dolgozunk tovább, most nem értük el az álmainkat, a célunkat, ezért erre még egy évet kell várnunk. Köszönöm a szurkolóknak, akik elutaztak velünk és lelkesen szurkoltak mindvégig. Köszönöm a csapatnak, a stábnak és mindenkinek, aki ott volt és szurkolt. A hidaskürtieknek  gratulálok és sok sikert kívánok az V. ligában való szerepléséhez.” – nyilatkozta a pozsonyeperjesiek góllövője.

Pozsonyeperjes-Hidaskürt 1:2 (1:1), g.: Tászli Z. (11.) ill. Zelenák S. (44.), Nestorik M. (89.)

by bété