Győzne Dunaszerdahelyen és a válogatottba is visszatérne Holman Dávid

By
Updated: apríl 8, 2021

Holman Dávid szerdán először volt kezdő a Slovan labdarúgócsapatában sérülését és koronavírus-fertőzését követően.

„Több mint másfél hete edzek ismét az együttessel, így az erőnlétem kezd visszatérni. Felépülésem óta először voltam kezdő, jól éreztem magam a pályán“ – mondta az M1 aktuális csatornának a futballista a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében 1-0-ra megnyert találkozó után.
A 28 éves támadó kifejtette, hogy rosszkor jött a sérülés, mert jó formában volt, ráadásul felépülése után azonnal elkapta a koronavírust, amely három napra döntötte le a lábáról, akkor láza, hasfájása volt és köhögött. Hozzátette, utána napról napra javult az állapota és nagyjából másfél hét után érezte magát gyógyultnak, azonban a szabályok értelmében 14 napig karanténban kellett maradnia.
„A DAC jó játékerőt képvisel, de a célunk, hogy elhozzuk a három pontot Dunaszerdahelyről, de nem készülünk másképpen“ – mondta Holman a vasárnapi rangadóról, amelyet éllovasként 13 pontos előnnyel vár a Slovan a második DAC előtt.
Holman megtisztelőnek nevezte, hogy a Slovan négy év után is számít rá, ő pedig azért hosszabbított szerződést februárban, mert a klubnak komoly céljai vannak, így például a Bajnokok Ligája-szereplés kivívása. Megjegyezte, a Slovan sorozatban harmadszor lehet bajnok, amelyre mindössze kétszer volt példa korábban a szlovák pontvadászatban.
A válogatott kapcsán úgy fogalmazott, hogy szeretne visszakerülni, de Marco Rossi szövetségi kapitánnyal már régen beszélt. Holman, aki eddig ötször ölthette magára a címeres mezt, 2019 júniusában szerepelt legutóbb a nemzeti együttesben.