Egyházkarcsán minden adott a kiemelkedő sikerhez

By
Updated: august 7, 2019

A kilencedik helyen zárta az elmúlt idényt az V. liga Dél csoportjában Egyházkarcsa csapata, amely a nyár folyamán megerősítette játékoskeretét. Komolyabb tervekkel vágnak neki az új évadnak, a rangadókkal telített bajnokságban viszont bármi megtörténhet. A részletekről a csapat vezetőedzője, Piros Attila nyilatkozott.

Mennyire elégedett a nyári felkészüléssel?

Négy hét volt az egész felkészülésre, sőt, nem is egész négy hét. Július elején kezdtünk, de a harmadik hét végén a Szlovák Kupa várt ránk. Annyira közel van minden egymáshoz, a bajnokság vége és a kezdete. Nem vagyunk profik, máshol is gondot okoz, hogy a játékosok családostól kirándulni mennek. Nagyon korai a kezdés, de ezzel mindenkinek meg kell birkózni.

Milyen változások történtek Egyházkarcsán?

Megerősítettük a játékoskeretet, hoztunk négy új játékost. Gálffy Adrián, Bögi László, Csóka Róbert Hodosból jött, egy év sérülés után visszatért Hamar Péter. Szabó Norbert Nyékvárkonyra igazolt kölcsönbe, távozott Szűcs Balázs és az idény közben elment Lavu Patrik. Ez a három ember távozott. Érkezett még második számú kapusnak Szuh Adrián. Ahogy a polgármester úrral egyeztettünk, az érkezők hatalmas konkurenciát hoztak a csapatba, ez hiányzott. Hoztak egy kis profizmust is, ugyanis kész játékosok, megjárták az akadémiát. Tudják, hogy mivel jár a futball, még ha az V. ligáról is beszélünk. Pozitív hozzáállást és edzésre járást kíván a dolog.

Visszatért Illésháza, Hodos, mit vár a bajnokság színvonalától?

Hozzá tenném még Vágpattát is, akik Nyitra részen szerepeltek az V. ligában, visszasorolták őket a mi bajnokságunkba. Ők is nagyon jó csapat. Mindenképpen nehéz ellenfeleknek tartom őket, nem tudom, hogy milyen játékosállománnyal rendelkeznek. Egyik csapatot sem szabad lebecsülni, mert mindannyian jelentettek valamit a futballban, mindig a felsőbb berkekben szerepeltek. Ami Vágpattát illeti, nagyon jó mérkőzéseket szoktunk velük játszani. Egyértelműen erősödött a bajnokság, jóval több lesz a régió rangadó.

Meglepte tavaly a jányokiak bajnoki címe?

Nem lepett meg. Ott is szisztematikus munkát végeznek, a csapat több éve egyben van. Többnyire 1-1 játékos változik a keretünkben, ahogy az nálunk is szokott, habár mi most négy új játékossal erősítettünk.

Mikor lehet elvárás a bajnoki cím Egyházkarcsán?

Ez jó kérdés. Akkor lehet aktuális a bajnoki cím nálunk, ha ez a csapat egyben marad és sérülésmentesen végigviszünk egy egész évadot. Sokszor jönnek az idény második felében a lapos eltiltások, a betegségek, a sérülések. Ezzel is számolni kell. Ha mindvégig koncentráltak lesznek a játékosok és hajlandóak lesznek a szívüket a pályán hagyni, akkor sikeresek lehetünk. Polgármesterünk, Gódány László és a község részéről minden adott a kiemelkedő sikerhez.

Mondhatjuk, hogy ez az V. liga a legjobb bajnokság a kerületben egy dunaszerdahelyi járásbeli csapat számára?

Szerintem az ötödik ligánál ideálisabb nincs. A negyedik ligában már sokat kell utazni és kevés a rangadó. A 16 csapatból 10 a dunaszerdahelyi járásból van, és senki sem adja könnyen a bőrét. Ez abszolút vonzó mindenki számára. A csapatok, a faluk és a nézők számára.