A Slovan eladását fontolgatja Ivan Kmotrík

By
Updated: november 14, 2020

A Slovan futballklub eladását fontolgatja Ivan Kmotrík tulajdonos, aki több ok miatt is megválhat az egyesülettől.

12 éve vásárolta meg a Slovan együttesét Ivan Kmotrík, azóta a felnőtt csapat bajnoki címeket és kupagyőzelmeket ünnepelhetett, három alkalommal pedig az Európa liga csoportköréig is eljutott. Az elmúlt időszakban viszont a klub eladását fontolgatja. A 61 éves üzletember a Denník N és a Sport24.sk portálnak is több okról nyilatkozott, amiért megválna az égszínkékektől.

Az egyik probléma a koronavírus, amely miatt nagyobb bevételtől esik el a fővárosi együttes. „Büntetéseket fizetünk, a stadionunk zárva, az Európa ligából pedig a Feröer-szigeteki higiénikusok üldöznek ki.“ – mondta a sport24.sk portálnak Kmotrík, aki szerint egyéni szurkolók is károsítják a klubot, ami miatt a szövetségtől és az UEFA részéről is büntetéseket kapnak. „Sajnos a szurkolók ellen nem sokat tehetünk, ha megegyeznek valakikkel Brünnből vagy Bécsből, azok felveszik a Slovan mezét és butaságokat kiabálnak. Ez csak viszont néhány szurkoló, a többségük tisztességes. Például a rasszizmus már nem téma a lelátókon.“

A klub iránt biztosan lenne érdeklődés, hiszen egy neves egyesületről van szó, Kmotrík pedig olyannak adná el, aki magasabb szintre tudná emelni. Pletykák szerint különböző befektetői csoportok érdeklődhetnek Magyarországról és Oroszországból. Ha létrejönne az eladás, az évtized üzletét sikerülne megkötni.

Fotó: SK Slovan