Öt éremmel zárták a hétvégét a bősi Kyokushin Karate Oyama Dojo versenyzői

By
Updated: apríl 30, 2019

Versenyekkel teli, kimerítő hétvégét tudhat maga mögött a bősi Kyokushin Karate Oyama Dojo. A klub versenyzői április 27-én, szombaton a Nyúl kupa utánpótlás versenyen vettek részt Budapesten, másnap, pedig az AIKO Oyama Kupán Győrladaméron mérettették meg magukat. A klubot Márik Erik, Jančovič Laura és Jančovič Linda képviselték.

Jančovič Linda (gyerek III., mínusz 30 kg) mindkét versenyen két ellenféllel küzdött sikeresen, fejrúgásokkal nyerte a mérkőzéseket, és megszerezte a klub első aranyérmét mindkét versenyen. Jančovič Laura (gyerek I, mínusz 45 kg) szintén 2-2 ellenféllel küzdött. Mindegyik mérkőzését bírói döntéssel nyerte.

Márik Erik (ifi, mínusz 55 kg) sajnos szombaton az első mérkőzésén enyhén megsérült az ellenfél szabálytalan technikája miatt, és a jelenlévő orvos nem engedte a tatamira lépni a nap során. Vasárnap viszont két ellenféllel küzdött. Az első mérkőzését fejrúgással és test KO-val nyerte. A második mérkőzését hosszabbítás után elvesztette, így ő a második helyen zárta a versenyt. A klub 4 aranyéremmel és 1 ezüstéremmel zárta a hétvégét.

A vasárnapi verseny programjában szerepelt a kyokushin karate megalapítója, Masutatsu Oyamára való megemlékezés, a mester halálának 25. évfordulója alkalmából.