Negyedszer zajlott a ‘Karácsonyi magasugró-verseny”

By
Updated: december 20, 2018

A Csallóköz legsikeresebb és legismertebb atlétájának, Medgyes Renátának szervezésében negyedszer zajlott a “Karácsonyi magasugró verseny” elnevezésű gála a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban. A dunaszerdahelyi és környékbeli iskolák csaknem 90 diákja küzdött meg azért, hogy a minél magasabbra helyezett lécet átugorja.

A résztvevő alapiskolák és középiskolák közt a Bősi Alapiskola, a Nyékvárkonyi Alapiskola, a Szabó Gyula Alapiskola, a Vámbéry Ármin Gimnázium, a Magángimnázium, az Alistáli Alapiskola, a Ladislav Dúbrava Gimnázium, a Smetanov háj  Alapiskola, a Jilemnicky utcai Alapiskola, a Vámbéry Ármin Alapiskola, a Csilizradványi Alapiskola és a Sportgimnázium diákjai képviseltették magukat. Az esemény során fiatal diákok és diáklányok, idősebb diákok és diáklányok, továbbá ifik kategóriában küzdöttek a versenyzők.

A megnyitón a torna főszervezője, Medgyes Renáta köszöntötte a résztvevőket és felkészítő tanáraikat. – Örülök, hogy immár negyedszer sikerült megszervezni a tornát. Köszönöm a sok szponzornak és támogatónak, aki segített abban, hogy ez az esemény idén is megvalósuljon, hiszen nélkülük nagyon nehéz lett volna. Hálás vagyok minden diáknak, aki eljött versenyezni. – hangzott el. Medgyes Renátán kívül Dunaszerdahely város alpolgármestere, A. Szabó László is szólt néhány motivációs szót a diákokhoz. – A sportesemény az nem a hosszú beszédek helye, így röviden próbálom megfogalmazni a lényeget. Hatalmas gratuláció és elismerés illeti a főszervezőt, aki sikerrel szervezi meg ezt a nagyszerű kezdeményezést, és hozta újra tető alá az egyik legrégebbi sportágat. Szeretnék gratulálni az összes résztvevőnek, hiszen ti, akik itt vagytok, az eredménytől függetlenül mindannyian győztesek vagytok. Az Olimpia mottója három szó: “Gyorsabban, magasabbra, erősebben!” Azt kívánom minden diáknak, hogy ehhez híven egyre magasabbra jussanak, s minden tőlük telhetőt tegyenek meg a sikerért. Renátának köszönhetően a képzeletbeli léc is egyre magasabban van. – állt A. Szabó László beszédében. A kora délutánig zajló torna legvégén oklevéllel és serleggel jutalmazták a legjobb helyezést elérő diákokat.

A magasugró gála szervezői

A dobogós helyezések:

Ifjabb diákok:

Lányok:
1. Viktória Augustínová (Smetanov háj Alapiskola) – 135
2. Vivien Bubeníková (Smetanov háj Alapiskola) – 120 cm
3. Szável Laura (Bősi Amade László Alapiskola) – 115 cm

Fiúk:
1. Both Alex (Csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola) – 140 cm
2. Dorian Derzsi (Ladislav Dúbrava Gimnázium) – 135 cm
3. Adam Michálek (Ladislav Dúbrava Gimnázium) – 130 cm

Idősebb diákok:

Lányok:
1. Tési Evelin (Bősi Amade László Alapiskola) – 155 cm
2. Vodnyanszká Renáta (Vámbéry Ármin Alapiskola) – 145 cm
3. Dénes Bianka (Vámbéry Ármin Gimnázium) – 135 cm

Fiúk:
1. Szalma Dániel (Szabó Gyula Alapiskola) – 165 cm
2. Kosár Levente Máté (Csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola) – 165 cm
3. Filip Bobrovský (Ladislav Dúbrava Gimnázium) – 160 cm

Középiskolások:

Lányok:
1. Varga Nikoletta (Sportgimnázium) – 145 cm
2. Póda Viktória (Magángimnázium) – 140 cm
3. Nagy Szilvia (Csilizradvány) – 135 cm

Fiúk:
1. Csörgő Levente (Vámbéry Ármin Gimnázium) – 170 cm
2. Doktorik Dávid (Sportgimnázium) – 170 cm
3. Takács Tamás (Ladislav Dúbrava Gimnázium) – 165 cm

by bété