Bősi karate sikerek Karcagon és Győrben

By
Updated: október 1, 2019

A bősi Kyokushin Karate Oyama Dojo számára megkezdődött az őszi-téli versenyszezon. Az elmúlt hétvégén két nemzetközi versenyen mérettették meg magukat a klub karatékái.

Az első megmérettetés szeptember 28-án, Karcagon a XIX. Nagykun Kupán várta a csapatot. A tornán 4 ország, Magyarország, Ukrajna, Horvátország, Szlovákia karatékái vettek részt. A bősi klub három válogatott versenyzője indult kumite versenyszámban.

A csapat legfiatalabb tagja Jančovič Linda (8 éves, 28 kg) az első körben egy nála két évvel idősebb és 11 kg-mal nehezebb ellenfelet kapott. A körülményekhez képest jól küzdött, de a nagy súlykülönbségből eredő erőfölény ellenfelének kedvezett, így a bősi klub versenyzője nem jutott az elődöntőbe. Tesvére, Jančovič Laura (12 éves, gyerek 48 kg) méltón képviselte a klubot. Neki ezen a tornán 3 ellenfele volt, mindhárom mérkőzését fejrúgással nyerte és aranyérmet szerzett a klubnak. Harmadikként Kósa Tamás (16 éves, 68 kg) lépett tatamira, és négy győzelemre volt szüksége az aranyéremhez. Első két mérkőzését magabiztosan megnyerte, a harmadik körben viszont ellenfele súlyos szabálytalanságot követett el ellene, amiért le is léptették. Tamás a negyedik mérkőzésére sérülés miatt nem tudott felállni, úgyhogy bronzéremmel zárta a versenyt.

A hétvége második megmérettetése a szeptember 29-én Győrben megrendezett Ashihara Országos Bajnokság volt, amelyen csaknem száz karatéka lépett tatamira. A bősi klub egy haladó és két kezdő versenyzőt indított ezen a tornán. A klub másik két haladó versenyzője, Jančovič Linda és Kósa Tamás betegség illetve sérülés miatt kényszerült kihagyni ezt a versenyt. A kezdő versenyzők szépen teljesítettek, Alföldy Nóra Dorottya (7 éves, 35 kg) és Csicsay Róbert (7 éves, 24 kg) ezüstéremmel zárták a versenyt. Jančovič Laura három ellenféllel küzdött. Az első két összecsapását fejrúgással nyerte, harmadik mérkőzésén 2 évvel idősebb ellenfele győzedelmeskedett. Laura erre a küzdelmére sérült lábbal állt fel, ennek ellenére remekül helytállt. A bírók ezt a teljesítményt az ezüstérem mellett a legharcosabb női versenyzőnek járó különdíjjal jutalmazták.