Bemutatjuk a DAC következő ellenfelét: Vikingur Gøta

By
Updated: júl 15, 2022

Javában zajlanak a nemzetközi kupasorozatok, a DAC csapata az Európa Konferencia-liga 2. selejtezőkörében a feröeri Vikingur Gøta csapata ellen lép pályára. A következő sorokban bemutatjuk a sárga-kékek soron következő ellenfelé. 

A Vikingur Gøta egyesület fiatal klubnak számít, ugyanis 2008-ban alapították. Az elmúlt években több sikert is elért a feröeri élvonalban. A klub kétszer nyerte meg a bajnoki címet 2016 és 2017-ben, ötszörös kupagyőztes és ötszörös szuperkupa-győztes.

A feröeri bajnokság tavasz-ősz rendszerben zajlik, a Premier League jelenleg is tart. A Vikingur 15 forduló után jelenleg a második helyet foglalja el a 10 csapatos bajnokságban és nyolc mérkőzés óta veretlen.

A Vikingur otthona, a Sarpugerði stadion

A csapat a Sarpugerði stadionban játssza hazai mérkőzéseit, a pálya szélén csak egy lelátó található. Mivel a stadion nem felel meg a nemzetközi követelményeknek, ezért a DAC elleni mérkőzést a Tórsvøllur stadionban rendezik a fővárosban, Torshavnban. A Tórsvøllur stadion 1999-ben készült el, az ország nemzeti stadionja és 5 ezer néző befogadására alkalmas.

A mérkőzést a Tórsvøllur nemzeti stadionban rendezik

Ami a játékoskeretet illeti, a Transfermarkt szerint az értéke 845 ezer euró. A legértékesebb Gunnar Vatnhamar középpályás és Finnur Justinussen támadó, mindketten 125 ezer eurót érnek. Ellenben a DAC keretével, amely több, mint 11 millió eurót ér. A bajnokságban jelenleg a góllövők között Sölvi Vatnhamar remekel, aki 36 évesen középpályás létére 15 gólt és 5 gólpasszt szerzett, ezzel vezeti a góllövők táblázatát. A csapatból a 18 éves Olaf Bárdarson 8 gólt és 3 gólpasszt, a 34 éves Andreal Lava Olsen 7 gólt és 3 gólpasszt ért el.

A Vikingur legutóbb 2018-ban szerepelt a nemzetközi porondon, kevés sikerrel. Ezúttal az Európa Konferencia-liga 1. selejtezőkörben kezdte a szereplést és kettős győzelemmel (1:0, 2:1) búcsúztatta a gibraltári Európa FC együttesét.

Maga az ország, a szigetvilága fantasztikus, elég csak fellapozni a világhálón található felvételeket, így kirándulásra is tökéletes választás. Már csak el kell oda jutni.

A Vikingur-DAC mérkőzést július 20-án, szerdán 20:00 órától rendezik.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.