Összeállítás: Súlyos pénzeket kerestek a magyar válogatott szövetségi kapitányai?

By
Updated: december 29, 2017

A nyugat-európai futballkultúrában már megszokott a játékosok, edzők fizetésének nyilvánossá tétele, de régiónkban ez még nem elterjedt, különösen válogatott szinten. 

Érdekes listát közölt a Sport Plusz hetilap legújabb száma, miszerint a magyar válogatott szövetségi kapitányai 1,254 milliárd forintot, mai árfolyamon több mint 4 millió eurót kerestek 2010 óta.

A hetilap szerint Egervári Sándor havi 9 millió forintot, 310 forint/euró árfolyammal 29 ezer eurót keresett havonta, és munkájáért 351 millió forintot (1,13 millió eurót) kapott. Pintér Attila havi 7 milliót (22500 eurót), 9 hónapos munkaideje alatt 63 millió forintot (203 ezer eurót) keresett. Dárdai Pál, mint a válogatott legnépszerűbb és sikeres szövetségi kapitánya havi 5 millió forintot (16 129 eurót) kapott.

Bernd Storck havi 30 millió forintot (96 774 eurót) keresett és a válogatott élén töltött időszaka alatt 780 millió forintot (2,5 millió eurót) keresett, ráadásul ez az összeg nem tartalmazza a sportigazgatói posztjáért kapott fizetést.

Az új szövetségi kapitány, Georges Leekens állítólag 15 millió forintot (48 400 eurót) keres, ez idáig pedig két hónapot töltött új munkahelyén és 30 millió forintot (96 800 eurót) kapott. Összességben pedig 2010-től 1,254 milliárd, több mint 4 millió eurót költött az MLSZ a szövetségi kapitányok fizetésére.

A szövetség válasza sem maradt el, közleményükben álhírnek nevezték a kapitányok fizetését. 

„Sokadszorra fut körbe a magyar sajtóban olyan álhír, amely – az újságírószakma minimális elvárásait sem teljesítve – súlyosan felelőtlen módon, ténynek álcázva közöl egyértelműen hamis információkat a magyar férfi A-válogatott szövetségi kapitányainak fizetéséről.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt években számtalan alkalommal világossá tette, hogy ezek a légből kapott, mondvacsinált hírek köszönőviszonyban sem állnak a valósággal, ennek ellenére számos sajtóorgánum sajnos a mai napig forráskritika nélkül átveszi ezeket a találgatásokat. Ismételten szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a szövetségi kapitányok a sajtóban közkézen forgó összegeknek negyedét-ötödét sem keresték. A jelenlegi elnökség működése alatt, 2010 óta nem volt olyan szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, akinek a havi fizetése elérte volna a 10 millió forintot (32 300 eurót).“ – áll az MLSZ hivatalos honlapján.