Škriniar az Év labdarúgója, Weiss az Év edzője 2022-ben

By
Updated: marec 21, 2023

Sorozatban negyedszer is Milan Škriniar lett az Év labdarúgója, Vladimír Weiss az Év edzője 2022-ben a Szlovák labdarúgó-szövetség hagyományos díjátadó gáláján.

Milan Škriniar 2019, 2020 és 2021 után 2022-ben is Szlovákia legjobb labdarúgója lett. Mivel jelenleg hátsérüléssel bajlódik és Olaszországban tartózkodik, a díjat nem vette át személyesen. A második helyen, 18 ponttal lemaradva a Nápoly játékosa, Stanislav Lobotka végzett, aki a szurkolók díját is elnyerte. A harmadik helyen pedig a nyolcszoros győztes Marek Hamšík zárt.

A legjobb 21 év aluli játékos díját, a Peter Dubovský trófeát a holland FC Groningen játékosa, Tomáš Suslov kapta.

Az Év edzője a Slovannal bajnoki címet szerző Vladimír Weiss lett, aki csapatával az Európai Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutott. A második helyen a Nagyszombat edzője, Michal Gašparík, a harmadik helyen pedig a DAC trénere, Adrián Guľa közösen a rózsahegyi Peter Struhárral végzett. Az Év női játékosa a Montpellier labdarúgója, Dominika Škorvánková lett.

A Fortuna liga legjobb játékosát már korábban kihirdették, ifjabb Vladimír Weiss lett a legjobb, Nikola Krstović előtt. 

A díjátadó gála jubileumhoz érkezett, ugyanis 30. alkalommal adták át az ország legjobb labdarúgójának járó díjat, viszont először szervezte teljes egészben kizárólag a labdarúgó szövetség. A szavazásban a sajtó képviselői, a futballban dolgozó személyek és szakemberek, továbbá a Szlovák futball akadémia tagjai vettek részt, a végső sorrendekről pedig 92 szavazat döntött.

Az Év labdarúgója 2022:

  1. Milan Škriniar (Inter) 409 szavazat
  2. Stanislav Lobotka (Nápoly) 391
  3. Marek Hamšík (Trabzonspor) 215

Az Év edzője 2022:

  1. Vladimír Weiss (Slovan) 252 szavazat
  2. Michal Gašparík (Nagyszombat) 107
  3. Adrián Guľa (DAC) és Peter Struhár (Rózsahegy) 39

Fotó: SFZ

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.