Krstović a Fortuna liga második legjobb játékosa, Guľa a legjobb edzők között

By
Updated: marec 9, 2023

Ifjabb Vladimír Weiss lett a Fortuna liga legjobb játékosa 2022-ben, a DAC támadója, Nikola Krstović a második helyen zárt – derült ki a szavazás végeredményéből az Év Játékosa díjért folytatott verseny ankétja során. 

Közeleg a 2022-es Év Labdarúgója díj átadása, ebből kifolyólag értékelik a Fortuna ligában szereplő játékosokat is. A szavazás során újságírók, volt válogatott játékosok és edzők dönthettek Szlovákia legjobb labdarúgói sorrendjéről.

Az Év Labdarúgója címért ismét az Inter hátvédje, Milan Škriniar száll harcba, aki már négy alkalommal hódította el a díjat. Nála többet csak Marek Hamšík szerzett, hat alkalommal. Ezúttal Škriniar mellett többen is pályáznak a címre, például a Nápolyban remeklő Stanislav Lobotka, vagy a Fesenoord csapatában kiváló teljesítményt nyújtó Dávid Hancko.

Erre az eredményre még várni kell, viszont azt már most tudjuk, ki lett a Fortuna liga legjobb játékosa. A szavazatok alapján 143 ponttal ifjabb Vladimír Weiss végzett az élen, őt a második helyen 131 ponttal Nikola Krstović követi, majd a rózsahegyi Martin Regáli áll a sorban.

A legjobb edzők kategóriájában is kialakult a szűk névsor, az ötös listán ott található a DAC trénere, Adrián Guľa is.

A végeredmény az Év Labdarúgója gálán kerül kihirdetésre március 20-án.

A Fortuna liga legjobb játékosa – 2022: 
1. ifj. Vladimír Weiss Slovan) 143 pont
2. Nikola Krstovič (DAC) 131 pont
3. Martin Regáli (Rózsahegy) 37 pont

A legjobb edző 2022-ben – jelöltek:
Michal Gašparík (Nagyszombat), Adrián Guľa (DAC), Pavol Staňo (Wisla Plock), Peter Struhár (Rózsahegy), Vladimír Weiss (Slovan)

Az Év Labdarúgója jelöltjei (abc sorrendben): Martin Dúbravka (Newcastle United/Manchester United), Marek Hamšík (Trabzonspor), Dávid Hancko (Sparta /Feyenoord), Patrik Hrošovský (Genk), Juraj Kucka (Watford/Slovan), Stanislav Lobotka (Nápoly), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (Inter), Martin Valjent (RCD Mallorca), ifj. Vladimír Weiss (Slovan)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370