Tehetséges magyar középpályással erősít a DAC

By
Updated: jún 11, 2024

Megvan a DAC első nyári szerzeménye, a sárga-kékek csapatához igazolt Tuboly Máté – közölte a klub honlapja. 

A 19 éves középpályás a Vasasban nevelkedett, majd 2020-ban a Győr csapatához igazolt. Egy évvel később, 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között az NBII-ben. Fiatal kora ellenére már 49 mérkőzésen szerepelt a második vonalban. Az elmúlt idényt a Debrecen csapatánál töltötte, ahol 12 mérkőzésen lépett pályára. Fiatal kora ellenére már három idényt töltött a felnőttek között, a DAC csapatával pedig 2026 nyaráig kötött szerződést.

„Tuboly Máté egy rendkívül ígéretes, a hatos és a nyolcas pozíciójában is bevethető középpályás, aki nagyon fiatal korától a felnőttek között szerepel. Annak ellenére, hogy még csak 19 éves, az új idény már a negyedik lesz számára a profi labdarúgásban. Az NBI-ben eltöltött legutóbbi szezonja során értékes tapasztalatokkal gazdagodott, most pedig lehetősége nyílik követni honfitársai, Vitális és Csinger útját, akik mindketten a kezdőcsapatunk stabil tagjai. Sok sikert kívánunk neki a DAC színeiben” – részletezte az átigazolást a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

„A DAC keretében olyan srácok vannak, akikkel együtt futballoztam az ETO-ban, velük beszélgettem az itteni feltételekről és csak szuperlatívuszokat hallottam tőlük. Többen is szerettünk volna Győrből Dunaszerdahelyre kerülni, figyelemmel követtük a sárga-kékek eredményeit és mérkőzéseit. A DAC egy nagyon jelentős klub, amellyel mindig szimpatizáltam és nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért. A pályán igyekszem mindig otthagyni a szívem és a maximumot nyújtani a csapat érdekében – pontosan ezt próbálom majd nyújtani az új állomáshelyemen is. Már alig várom a nyári felkészülés kezdetét” – fejezte ki örömét az átigazolás után Tuboly Máté.

Fotó: FC DAC