Már csak az aláírás hiányzik a DAC argentin tehetségétől

By
Updated: január 23, 2021

Már csak adminisztratív oka van annak, hogy Luciano Vera még hivatalosan nem a DAC játékosa – írja a klub honlapja.

A 18 éves jobbhátvéd már 2020 őszén Dunaszerdahelyre érkezett, hogy jobban megismerje leendő csapatát. Először az U19-es csapattal, majd a téli felkészülés során a somorjaiakkal készült. A klubvezetők mindenben megegyeztek az argentin River Plate együttesével, így már csak a papírok aláírása hiányzik.

„Lucianot már a Covid-időszak előtt is figyeltük, az argentin kapcsolataink hívták fel rá a figyelmet. A koronavírus-járvány kirobbanása után nehéz idők jártak a hazájára is, így Luciano lényegében egész évben mérkőzés nélkül maradt. Mondhatni ez is az egyik főbb oka annak, hogy miért van ma Dunaszerdahelyen. Időt kell neki adni, hogy formába lendüljön, nálunk pedig ezt mindenképp meg is fogja kapni. Ő a jövő játékosa. A River Plate együttesével megegyeztünk az érkezése feltételeiről. Már csak a papírmunkára várunk, ami mindössze formalitás.” – részletezte a játékos helyzetét Jan Van Daele sportigazgató. 

A médiákban felkapott hír lett, hogy a mértékadó Transfermarkt honlap szerint Luciano Vera a Fortuna Liga legértékesebb futballistájává válhat. „A honlap különféle algoritmusokat használ, és a játékos értékét több tényező alapján adja meg. Az ő esetében azt a tényt is figyelembe vették, hogy egy olyan futballnagyhatalomból származik, mint Argentína, vagy hogy részt vett az U17-es világbajnokságon, továbbá, hogy van egy érme az ugyanilyen korosztályos Dél-amerikai labdarúgó-bajnokságból. Viszont Luciano még mindig egy ifjúsági korosztályos labdarúgó, akit minél hamarabb fel kell készítenünk a felnőttfutballra, ugyanis ott még nem mutatkozhatott be” – magyarázza Jan Van Daele.

A 18 éves játékos az ETO ellen először léphet pályára DAC mezben, míg a Somorja csapatában már a Nyitra elleni 4:2-es győztes találkozón lehetőséget kapott.