Adrián Guľa: Értékes győzelmet arattunk!

By
Updated: marec 13, 2023

Ötgólos mérkőzésen győzött a DAC Besztercebányán, már az első félidőben Nikola Krstović mesterhármast szerzett.

Sorozatban negyedik mérkőzésén győzött a DAC, összességben pedig 16 bajnoki óta veretlenek a sárga-kékek. A remek sorozat a Besztercebánya otthonában sem szakadt meg, viszont a kezdeti 0:3 után szorosan alakult a találkozó. Végül a DAC győzött és négy pontra növelte előnyét a táblázat élén. A lefújás után a DAC részéről Adrián Guľa, míg a Dukla oldalán a kiállított Michal Ščasný helyett segítője, Mário Auxt értékelt a DAC honlapján.

Adrian Guľa (DAC 1904): „Nagyon érdekes mérkőzés volt, két ellentétes félidővel. A meccs első felében gyorsan, precízen játszottunk, és a csapatszellem is rendben volt. Rendkívül hatékonyak voltunk. Nemcsak Krstović három góljára gondolok, hanem a befejező passzokra is. A Dukla nagyon szimpatikus, nyílt, de kockázatos játékkal rukkolt elő, amit mi igyekeztünk kihasználni. Az öltözőben mondtam a játékosoknak, hogy a hazai csapatnak nincs mit veszíteni, ezért kellemetlen és kemény lesz a második félidőben, ez be is igazolódott. A második félidőben megváltozott a játék képe. Kevesebb volt a futómennyiség a részünkről. A hazaiaknak nem volt vesztenivalójuk, Polievka vissza is hozta őket a meccsbe, és drámaivá vált a játék. Le kell vonnunk a tanulságot, hogy az ilyen esetekben hogy tudjuk megtartani a dominanciánkat, és elérni azt, hogy ne kelljen izgulni a legvégén. Rendkívül értékes győzelmet arattunk. A meccs előtt tíz újjal kaptunk volna egy ilyen eredmény után, ezért értékeljük, hogy sikerült. Jó tapasztalat volt ez mérkőzés a csapat számára. Köszönöm a szurkolóinknak a buzdítást és gratulálok a fiúknak.”

Mário Auxt (Besztercebánya): „Rosszul kezdtük a mérkőzést, már a 35. percig három gólt kaptunk. Nehéz az ilyen helyzetre reagálni, de a játékosaink remekül kezdték a második félidőt. A két gólon kívül több lehetőségünk is volt, mint például Polievka kapufája, vagy a további helyzetek, amik nem mentek be. A vége az után lett hektikus, hogy a játékvezető kézjátékot látott. A játékosok megmutatták a küzdőszellemet 0:3 után. Megmutatták, hogy egy ilyen eredménnyel is lehet valamit kezdeni. Remélem, ezt az akaratot a következő mérkőzéseken is megmutatják és pontokat fogunk szerezni.“

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.