Krstović triplázott, szoros mérkőzésen győzött Besztercebányán a DAC

By
Updated: marec 12, 2023

Győzelemmel kezdte a Fortuna liga rájátszását a DAC, a sárga-kékek 2:3 arányban diadalmaskodtak a Besztercebánya otthonában. A találkozó hőse ezúttal is Nikola Krstović volt, aki mesterhármast ért el, ráadásul a DAC már 16 bajnoki mérkőzés óta veretlen! 

Remekül kezdte a mérkőzést a DAC! A 4. percben Nebyla baloldali beadását Blackman készítette elő Krstovićnak, aki 16 méterről a kapuba talált – 0:1. A 18. percben tovább nőhetett volna a DAC előnye, Káčer remek indítása után Gavrić került helyzetbe a bal oldalon, de lövését Hruška bravúrral védte. A 21. percben forró volt a helyzet a DAC kapuja előtt, Slávik bal oldali lövését Petráš védte. A félidő közepén kissé eldurvult a játék hazai részről. Rymarenko szabálytalansága után Brunettit kellett lecserélni, a brazil hátvéd pedig fájó tekintettel, hordágyon kellett levinni. A 31. percben növelte előnyét a DAC! Nebyla ment el a bal oldalon, beadására Krstović érkezett és a hálóba fejelt – 0:2. A helyzetet a Dukla trénere kevésbé bírta, amiért a játékvezető piros lappal jutalmazta, így mehetett az oltozőbe. Négy perccel később ismét rezgett a Dukla hálója és ismét Krstović volt a gólszerző. Ezúttal Blackman jobboldali passzára futott remekül a DAC támadója és jobbról a hálóba talált – 0:3. 

Fordulás után aktívan kezdett a hazai csapat. A 60. percben szépített a Dukla, Ľupták készítette elő a labdát Polievka számára, aki a tizenhatos vonaláról a hálóba talált – 1:3. A 68. percben ismét Polievka volt akcióban, aki lövésével a kapufát találta el. A 84. percben ismét szépített a Dukla, Rymarenko indítása után Franko is a kapuba talált – 2:3. A hosszabbításban egyenlíthettek volna a hazaiak, de kézjáték miatt a gólt érvénytelenítették. A DAC sorozatban negyedik bajnoki mérkőzését is megnyerte, és mivel kihasználta a Slovan botlását, már négy ponttal áll a Fortuna liga táblázatának élén!

FK Dukla Besztercebánya – FC DAC 2:3 (0:3)
Gólszerzők: Polievka (60.), Franko (84.) ill. Krstović (4., 31., 35.)
Játékvezető: Dohál – Štrbo, Vorel, 2.538 néző
Sárga lapok: Ľupták, Franko – Andzouana, Risvanis, Pinto, Dimun
Besztercebánya: Hruška – Uhrinčať, Willwéber (46. Kačerík), Záhumenský – Pišoja, Ľupták, Hanes (82. Franko), Richtárek (82. Demian), Slávik – Rymarenko, Polievka
DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Brunetti (26. Kružliak), Andzouana – Káčer, Dimun, Nebyla (89. Mendez) – Blackman (70. Szánthó), Krstović (70. Niarchos), Gavrić (89. Ramadan)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370