Legyőzte a Vasast, egy lépésre a feljutástól az ETO

By
Updated: máj 20, 2024

Az ETO FC Győr ugyan kétszer is hátrányba került, végül mégis 3-2-re legyőzte a vendég Vasast a labdarúgó NB II 33. fordulójának feljutásért vívott hétfői rangadóján.

A zöld-fehérek sorozatban negyedik sikerükkel megelőzték az angyalföldi csapatot, így ha vasárnap az utolsó körben nyernek Ajkán, akkor másodikként feljutnak, míg a Soroksárt fogadó Vasasnak erre már csak akkor van esélye, ha a Győr kikapna.
Remekül indult a találkozó, tíz perc alatt három gólt láthatott a hétezres publikum: a fővárosi együttes szinte azonnal vezetést szerzett, de Szépe János egy szöglet utáni fejessel hamar egyenlített, a harmadik gólra sem kellett sokat várni, Tóth Milán ugyancsak fejjel volt eredményes. Hátrányban tovább rohamozott a Győr, mert ezzel eldőlt volna a feljutás kérdése, törekvéseit pedig siker koronázta, mert már a szünetig átvette a vezetést.
A második félidőre így fordult a kocka, a Vasas támadott nagy elszántsággal, a döntetlennel ugyanis megőrizte volna egypontos előnyét az utolsó fordulóra. A piros-kékeknek voltak is lehetőségeik, de – többek között Gyurákovics Erik bravúrjainak is köszönhetően – gólt nem sikerült szerezniük, így már nem a saját kezükben van a sorsuk.

Merkantil Bank Liga NB II, 33. forduló:
ETO FC Győr-Vasas FC 3:2 (3:2)
gól: Szépe (8.), Lukic (23.), Bumba (45+1.), illetve Radó (3.), Tóth M. (10.)

Fotó: MTI/Krizsán Csaba