Brazil középpályással erősít az ETO FC Győr

By
Updated: január 31, 2024

Brazil középpályással erősít az ETO FC Győr, a zöld-fehérek csapatában folytatja Gabriel Boschilia – közölte a klub honlapja.

A 27 éves játékos a Sao Paulo csapatában nevelkedett, majd 2015-ben Európába került és a Monaco csapatában folytatja. A francia klub 9 millió eurót fizetett érte, a csapattal 2017-ben bajnoki címet ünnepelhetett. Kölcsönben a belga Standard Liege és az FC Nantes együtteseiben szerepelt. 2020-ban visszatért Brazíliába, ahol először az Internacional, majd a Coritiba FC színeiben lépett pályára. A brazil élvonalba 76, a francia első osztályban 55 mérkőzésen lépett pályára. Szerepelt a brazil U17-es és az U20-as válogatottban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, izgatottan várom már, hogy pályára léphessek, és segítségére legyek a csapatnak az előttünk álló időszakban. Hamarosan találkozunk a mérkőzéseken!“ – nyilatkozta a klub honlapjának Boschilia.

„Sok munka van Gabriel szerződtetésében. Egy nagyon komoly múlttal rendelkező játékos érkezett hozzánk, aki kiváló korban van, egyértelműen azt várjuk tőle, és biztosak vagyunk benne, hogy meghatározó játékosa lesz a csapatnak. Nagyon komoly erősítés, örülök, hogy itt van!“ – részletezte az átigazolást Köteles László sportigazgató.

Fotó: ETO FC