Vereség a döntőben, ezüstéremmel zárta a Szlovák Kupát a HC DAC

By
Updated: marec 30, 2023

Ezüstéremmel zárt a Szlovák Kupa döntőjét a HC DAC, miután a fináléban 23:25 arányban vereséget szenvedett az Iuventa Nagymihály ellen.

Nem kedvezett a helyszín a kupadöntőnek, ugyanis Tőketerebesen rendezték meg a női Szlovák Kupa fináléját, amellyel a nagymihályiak kerültek volna lélektani előnybe, viszont szép számú szurkolótábor kísérte el a DAC csapatát Kelet-Szlovákiába. Az első öt perc csak két gólt hozott, ez köszönhető volt a kapusbravúroknak is. A kevés góltermés a mérkőzés további részében is folytatódott. A kezdeti előnyt megtartotta a Nagymihály, fej-fej mellett haladt a két csapat, a félidőre 8:10-es eredmény alakult ki. A második félidő is több remek kapusvédést hozott mindkét csapatnál. A DAC részéről Élő Beatrix remekelt, a második félidőben pedig Sári Barbara is szállította a gólokat. A Nagymihály viszont nem engedte át a vezetést, ráadásul a 47. percben már öt góllal is vezetett. Az utolsó öt perc szorosabban alakult, viszont a DAC nem tudott egyenlíteni, ráadásul a végére Bízik Réka is lesérült. A Nagymihály győzelme a végén már nem forgott veszélyben, így az Iuventa 2013-tól sorozatban tizedik kupagyőzelmét aratta.

A verség ellenére sincs oka a búslakodásra a DAC játékosainak, ugyanis a sárga-kékek április 16-án biztosíthatják be a MOL Extraliga bajnoki címét.

Szlovák Kupa, döntő:
HC DAC – Iuventa Nagymihály 23:25 (8:10)
A DAC gólszerzői: Élő Beatrix 6, Sári Barbara, Eliška Desortová 4-4, Natália Némethová 3, Da Silva, Erika Rajnohová 2-2, Juhos Kata, Bízik Réka 1-1.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370