Újabb parádés győzelmet aratott és menetel a bajnoki cím felé a HC DAC

By
Updated: marec 11, 2023

Ismét parádézott a HC DAC Dunaszerdahely női kézilabda csapat, amely a MOL Extraliga 19. fordulójában 31:19 arányban múlta felül a cseh Slavia együttesét. 

Szorosan indult a találkozó a DAC számára, ugyanis folyamatosan fej-fej mellett haladt a két csapat. A sárga-kékek szereztek vezetést, de a Slavia folyamatosan egyenlíteni tudott, ráadásul a 16. percben át is vette a vezetést. Ez nem tartott sokáig, a DAC azonnal fordított, ráadásul két góllal meg is lógott. Döntőnek bizonyult az első félidő utolsó 5 perce, amikor is a DAC sorozatban négy gólt szerzett, így öt gólos előnnyel vonult szünetre.

Fordulás után nem csak tartotta, de növelte is előnyét a DAC, a 40. perc után már nyolc góllal vezettek a dunaszerdahelyi lányok. A nagy arányú győzelmet ismét az utolsó 10 percben alapozta meg a DAC, amikor is nyolc gólt szerzett, ráadásul sorozatban hatszor talált be, a vége pedig 12 gólos siker lett.

A DAC ezzel sorozatban nyolcadik bajnoki mérkőzését nyerte meg és egy ponttal továbbra is vezeti a MOL Extraliga táblázatát.

MOL Extraliga 19. forduló:
HC DAC – DHC Slavia Prága 31:19 (15:10)
A DAC gólszerzői: Bízik Réka 6, Élő Beatrix 5, Eliška Desortová, Juhos Kata 4-4, Pénzes Mónika, Natália Némethová 3-3, Da Silva, Sári Barbara 2-2, Mészáros Réka, Hornyák Bernadett 1-1.

Fotó: HC DAC

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370