Nagy Péter kétszer is betalált, a Pozsonyligetfalu készülhet a rájátszásra

By
Updated: máj 17, 2024

Kikapott az Eperjes, így a Pozsonyligetfalu készülhet a rájátszásra a II. liga utolsó fordulója után. 

Véget ért a MONACObet liga, az utolsó fordulóra már csak egy kérdés maradt megválaszolatlan: A bajnok Komárom mellett az Eperjes és a Pozsonyligetfalu közül mely csapat küzdhet meg a feljutásért.

Az Eperjes Homonnán lépett pályára, ahol a hazaiak a második félidőben elért két gólnak köszönhetően legyőzték a feljutásra áhítozó eperjesieket. A rivális Pozsonyligetfalu a Zsolna B csapatát fogadta, és a fővárosiak semmit sem bíztak a véletlenre. Már 27 perc játék után 3:0 volt az állás, a csallóközi Nagy Péter is betalált. A szünetig szépítettek a zsolnaiak, de a hazaiak is betaláltak. Fordulás után már csak egy gól született, Nagy Péter ismét betalált, így a sorsdöntő mérkőzésen két gólt jegyzett. Az Eperjes veresége után biztossá vált, hogy a második helyről a Pozsonyligetfalu küzdhet meg a feljutásért. Ellenfele a Kassa vagy a Nagymihály lehet.

A komáromiak az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek Alsókubínban, míg a Somorja kétgólos győzelmet aratott a Maniga ellen.

MONACObet liga, 30. forduló:
Alsókubín-KFC Komárom 4:3 (0:1), g.: Svetlík (56.), Brnca (69., 73.), Kolorédy (89.) ill. Sylestr (7.), Šimko (48.), Tóth G. (76.)
Somorja-Maniga 2:0 (1:0), g.: Ziga N. (3.), Krivokapic (82.)
Pozsonyligetfalu-Zsolna B 5:1 (3:1), g.: Begala (2.), Kelembet (17.), Nagy P. (27., 57.-11m), Danek (45.) ill. Šnajder (37.-11m)
Homonna-Eperjes 2:0 (0:0), g.: Ahl (61.), Dzúrik (69.)

Fotó: FC Petržalka