Horvátországban, Törökországban és itthon készülnek a Fortuna liga csapatai

By
Updated: január 1, 2023

A katari világbajnokság miatt korábban ért véget a szlovák Fortuna liga őszi idénye, a csapatoknak több idő jut a felkészülésre. A tavaszi idény február 10-én folytatódik, addig edzőtáborok és felkészülési mérkőzések várnak a csapatokra. 

Január 3-án már négy csapat is megkezdi a felkészülést, pontosabban Zólyombréző, Besztercebánya, Nagymihály és Liptószentmiklós áll munkába. A Zólyombrézó végig hazai környezetben készül, míg a Dukla játékosai rövid időre Prágába utaznak. A Nagymihály és Liptószentmiklós együttese Törökországba utazik, ahol több külföldi gárdával is megmérkőzik.

Egy nappal később, január 4-én három csapat kezdi meg a munkát – Slovan, Trencsén és Szakolca. A bajnoki címvédő Slovan az első két nap erőnléti és orvosi vizsgálatokkal kezd, a komolyabb edzésmunkát 6-án kezdi. A pozsonyiak végig hazai pályán abszolválják a felkészülést, egy rövid ausztriai kitérővel. Ausztriában az bajnok Red Bull Salzburg ellen is pályára lépnek. A trencséniek Máltára utaznak a hagyományos Tipsport Kupára, míg Szakolca a hazai környezetet használja ki a felkészülésre.

Január 5-én rajtol a DAC, a Nagyszombat és a Rózsahegy is. A Nagyszombat két alkalommal is Máltára utaznak, ahol szintén a Tipsport Kupán vesznek részt. A rózsahegyiek ezúttal sem utaznak külföldi edzőtáborba, viszont két alkalommal is Magyarországon vívnak felkészülési mérkőzést a Zalaegerszeg és a Haladás ellen. A DAC január 5-én kezdi meg a téli felkészülést, majd Horvátországban edzőtábort abszolvál.

Végül január 7-én a Zsolna, január 8-án az Aranyosmarót is megkezdi a kemény munkát. A zsolnaiak a hazai környezetet választották a felkészülésre, egy mérkőzés elejéig Győrbe is elutaznak. A ViOn csapata a korábbi szokásokkal ellentétben ezúttal kilenc napot tölt Horvátországban.

A Fortuna liga csapatainak kezdési időpontja: 
Január 3.: Zólyombrézó, Besztercebánya, Nagymihály, Liptószentmiklós
Január 4.: Slovan, Trencsén, Szakolca
Január 5.: DAC, Nagyszombat, Rózsahegy
Január 7.: Zsolna
Január 8.: Aranyosmarót

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370