Pályacsúcsot ért el a Balaton-Felvidéken a Bősi Futóklub meghatározó tagja

By
Updated: august 15, 2023

A Bősi Futóklub egyik meghatározó tagja, Képesi Attila nem mindennapi tettet hajtott végre. A Privát Ultrabalaton Hegyestű Trail 115 kilométeres terepfutását a pályacsúcs megdöntésével teljesítette.

A részletekről maga a rekorder, Képesi Attila számolt be. „Maga a „Privát kihívás“ és a hozzá tartozó időpont már az év elején ki lett tűzve, így a megfelelő edzésmunka elvégzése mellett, már csak a frissítést, a kísérőt és technikai részleteket kellett kigondolni. A végső felállás egy autós kísérőt, név szerint Király Matyit és jómagamat, mint futót tartalmazta.
A hosszú, akár egész naposnak ígérkező utam erdőn, mezőn, dombon, falukon keresztül vezetett, így látnivaló akadt bőven. Reggel 7 órakor rajtoltam el Csopakról egy hátizsákkal és azzal az akaraterővel, amelyet erre a napra gyűjtögettem. Matyi biztosította a frissítést számomra, így hol 5, hol 10 kilométerenként, előre meghatározott helyeken ejtettük meg a találkozót, amely során mindig feltankoltam a további útra. Az első 50-60 kilométer terv szerint és jól ment, ezután következett a pálya nehezebbik része, ami több emelkedőt és sok nyílt napos szakasszal lepett meg. Ettől a ponttól a lassabb, megfontoltabb haladás volt az egyetlen opció és e szerint folytattam szinte végig. A terepviszonyokhoz alkalmazkodva futottam és gyalogoltam, de igyekeztem minél hamarabb érkezni, hogy ne legyen szükség a fejlámpára. Végül elmondhatom, nem volt. Matyi biztosította az ellátásomat és biztató szavakban sem volt hiányom. Én pedig kitartottam, nem tehettem mást, nem akartam másként tenni.
100 kilométer környékén még mindig belátható, elérhető volt az esetleges pályacsúcson belüli érkezés. Sokat számolgattam és futottam, amennyit bírtam, de még így is minden a végén dőlt el. Az utolsó szakaszról tudtam, hogy viszonylag egyszerű, ezért 4,5 kilométerrel a vége előtt nekilendültem a futásnak, amelyet egészen a célig meg is tudtam tartani. Ezzel az akkor száguldásnak érződő tempómmal sikerült még éppen este 8 óra előtt visszaérkeznem Csopakra, ahonnan reggel elindultam. Csupán ekkor volt biztos, mikor már beértem, hogy nem csak teljesítő lettem, hanem a leggyorsabb idő alatt értem el ezt. Köszönöm legfőképp Király Matyinak, a hosszú, fáradalmas kísérői munkát, amely nélkül határozottan nem ment volna. És persze sok mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki így vagy úgy segített abban, hogy ez összejöjjön.“ – részletezte sikerét Képesi Attila.

Bősi futók a Nemeshodosi Nagy Lakomán

Janák Béla 40. Rajecký Maratonon képviselte a klubot. Ezen a szintemelkedéssel nehezített maratoni távon mégis személyes rekordot tudott elérni. Fergeteges 3 óra 44 perces idővel szaladt át a célvonalon. Az otthon maradtak sem tétlenkedtek, hiszen ők a Nemeshodosi Nagy Lakomára látogattak el. Ezen a jótékonysági futáson 5 kilométeres távon álltak a rajthoz, hogy kiderüljön ki a leggyorsabb. Az eredmény itt sem maradt el, hiszen a női mezőny leggyorsabbjaként Nagy Buchinger Anita végzett, kicsivel mögötte ért be Gróf Erika, aki így a harmadik helyet szerezte meg.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.