1700 kilométert teljesítettek márciusban a Bősi Futóklub tagjai

By
Updated: apríl 6, 2021

Márciusban sem tétlenkedtek a Bősi Futóklub tagjai, akik egy közös cél érdekében rótták a kilométereket. Nem keveset, összesen 1700 kilométert futottak az elmúlt hónapban. A részletekről Király Mátyás, a futóklub elnöke nyilatkozott.

„A Bősi Futóklub tagjai közösen 1700 kilométert tettek meg a márciusi hónap során. Ez az ötlet egy kihívással indult, amit a klub magának talált ki. A kihívás a Március Futója nevet kapta és lényege, hogy március folyamán minden nap a dátumnak megfelelő távot kellett lefutni. Tehát 1-én 1 kilométer, 2-án 2 kilométer, 20-án 20 kilométer és így tovább. Ez így összesen 496 kilométert jelentett a 31 nap folyamán. Ezt klubként kellett teljesíteniük, tehát elegendő volt, ha egyikük futott egyik nap, és másvalaki futott a következő napon. Az egész célja csupán annyi volt, hogy a tagok kicsit színesebbé tegyék ezeket a korlátozásokkal teli napokat és motiválják vele egymást. Ez nem csak fizikai kihívást jelentett, hanem a szervezési képességeiket is próbára tette, mivel előre meg kellett beszélniük, legyen minden napra valaki, aki lefutja az aznapi távot. Néhány alkalommal pár fős közös futásokat is csináltak. A kisebb távokat főleg azok vállalták akik a rövidebb távokhoz vannak szokva. Ők megpróbáltak annyi napon futni, amennyi jól esett nekik, és mikor már 20-a környékén jártak és jöttek a hosszabb távok, bicikliskísérőként segítették a többieket. Ekkor úgy osztották szét a napokat egymás közt, hogy senkire ne essen túl nagy terhelés. És ha már ennyire lendületben voltak, kibővítették márciust egy 32-i nappal, amikoris a 32 kilométert a klub közös erővel futotta le. Mindenki 2 kilométert futott és ezek együttesen adták a 32 kilométert.
Összesen 20 klubtag vett részt a kihívásban: Sándor Éva, Jakus Dezső, Végh Jana, Both Rita, Király Zsuzsa, Király Mátyás, Somogyi Pál, Beleni Andrea, Póda Csaba, Képesi Attila, Képesi József, Képesi Edina, Képesi Erzsébet, Gróf Erika, Nagy Anita, Lelkes Zoltán, Losonszki Szilvia, Kun Meton Martina, Horváth László, Horváth Erik.
Volt, aki több, volt, aki kevesebb napon teljesítette a kitűzött távot, de minden kilométer számított. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak: Sándor Éva, Jakus Dezső, Végh Jana, Both Rita, Király Zsuzsa és Somogyi Pál.
Sándor Éva végzett az 1.helyen, vagyis ő teljesítette a legtöbb nap a kijelölt távot, és összesen több mint 400 kilométert futott le a kihívás során. Második helyen végzett a még újoncnak számító Jakus Dezső, hiszen éppen március elején csatlakozott a klubhoz, mégis kitartásával és a futás iránti szeretetével felért a többiekhez. Végh Jana szorosan az előtte levők mögött volt, így ő szerezte meg a 3.helyezést.
A dobogós helyezéseink mellett a kihívástól megihletve Somogyi Pál bevállalta, hogy teljesíti a 26 kilométert, ami számára egyéni rekord, mivel ez vált a leghosszabb távjává, amit eddig futott. Az első 3 helyezett meglepetésként kupadíjazásban részesült, elismerésként nagyszerű teljesítményükért. Minden résztvevőt erre a kihívásra készített egyedi éremmel és oklevéllel kerültek jutalmazásra.“ – értékelte a futóklub tagjainak teljesítményét a klubelnök. A kihívás Király Mátyás és Képesi Attila közös erőfeszítéseként jött létre és lett kiértékelve. Ezzel a kihívással méltóképp köszöntötték a tavaszt és vágtak bele az idei futószezonba.

https://www.facebook.com/events/828403835283370