Szerződést hosszabbított a DAC csapatával Vitális Milán

By
Updated: máj 21, 2024

Szerződét hosszabbított a DAC magyar középpályása, Vitális Milán 2027 nyaráig kötött új kontraktust a sárga-kékekkel – közölte a klub honlapja. 

A 20 éves játékos 2022 nyarán igazolt a DAC csapatához, amikor is hároméves szerződést kötött, de az első évben az ETO csapatában szerepelt kölcsönben. A 2023/2024-es idényben vált a DAC játékosává, a sárga-kékek mezében 24 mérkőzésen lépett pályára, ezeken három gólt szerzett. Az eredeti szerződése 2025-ig szólt, de a klub 2027-ig hosszabbított a tehetséges játékossal.

„Milán 2022 nyarán kötötte meg első szerződését a DAC-cal, miután leigazoltuk az ETO-tól, majd azonnal visszatért kölcsönbe a testvérklubunkhoz. Múlt nyáron remek benyomást tett ránk a felkészülés során. Az új edzői stáb érkezése után kulcsemberré vált és több klub is érdeklődik a szolgálataiért. Ennek ellenére Milán megértette, hogy a DAC a megfelelő klub számára a pályafutása ezen szakaszában és boldogok vagyunk, hogy 2027-ig sikerült meghosszabbítanunk a szerződését. Milán egyéni és csapatszinten is komoly célokat tűzött ki maga elé, közösen várjuk már az új idényt” – részletezte a hosszabbítást a klub honlapján a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak az új szerződéssel kifejezett bizalmáért. Remek idény van mögöttünk és nagyon bízom benne, hogy a következőben még komolyabb erőt mutatunk. Személy szerint rendkívül örülök a folytatásnak, úgy szeretnék teljesíteni, hogy viszonozzak mindent, amit eddig a DAC-tól kaptam. Ahogy azt többször is elmondtam, az eddigi teljesítményemmel még nem értem el a lehetőségeim csúcsát, jobban is tudok futballozni és pontosan ez is célom a legközelebbi időszakra” – nyilatkozta a klub honlapjának Vitális Milán.

Vitális Milán a magyar U21-es válogatott tagja, az elmúlt idényben nem csak játékával, de pazar góljaival is felhívta magára a figyelmet. A 20 éves játékos szerezte április hónap legszebb találatát a Niké Ligában.

Fotó: FC DAC