Nem született gól, ponttal tért haza Zólyombrézóból a DAC

By
Updated: február 25, 2024

Nem született gól, a DAC ponttal tért haza Zólyombrézóból a Niké Liga 21. fordulója után. Popović kapus a vérét adta az egy pontért, ugyanis vérző fejjel hagyta el a játékteret. A felső hatot még nem sikerült bebiztosítani, így az utolsó mérkőzésen dől el a DAC sorsa.

Mindkét csapat aktívan kezdte a találkozót. A 15. percben egy baloldali indítás után Jürgens lőtt mellé. A 28. percben Kováčik is kipróbálta Popović figyelmét, 23 méterről leadott lövését a DAC kapusa védeni tudta. A 36. percben a hazaiak legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul. Sanusi hosszú beadása után Assinor hét méterről centikkel fejelt mellé.

Aktívan kezdte a második félidőt a DAC. Az 50. percben Vitális az ellenfél tizenhatosán szerzett labdát, három játékost kicselezve kapura lőtt, de a labda centikkel szállt a kapu mellé. A 75. percben Andzouana beadását Jürgens próbálta kapura küldeni, de lövését blokkolták. A kipattanót Dimun 22 méterről küldte mellé. Egy perccel később Andzouana lövését védte a hazai kapus. Az utolsó tíz percben két visszatérő is pályára lépett. A sérült Gavtrić és a keretből kikerült Káčer is lehetőséget kapott. A 87. percben forró volt a helyzet a DAC kapuja előtt. Kováčik rövid passza után Galčík közelről próbált a hálóba találni, de a sárga-kékek védelme remekül hárított, majd ismét Galčik veszélyeztetett egy lövéssel. A hosszabbításban Galčík remek labdával indította Talakovot, a középre adott labdájára Assinor érkezett, aki fejen találta Popović kapust. A mérkőzés a játékosok ápolásával ért véget, miután a DAC kapusát hosszabb ideig kellett vizsgálni. Végül Popović vérző fejjel hagyta el a játékteret.

A megszerzett pont annyit jelent, hogy a DAC még nem biztosította be helyét a felső hatban, így a Zsolna ellen kell kiharcolni a felsőházi szereplést.

Niké Liga, 21. forduló:
Zólyombrézó – FC DAC 0:0
Sárga lapok:
Paraj, Bajo ill. Dimun
Játékvezető: Kráľovič – Hancko, Pozor – 1.517 néző
Podbrezová: Rehák – Bartoš, Bakaľa, Mielke – Kováčik, Chyla (68. Faško), Bajo, Sanusi (83. Okunola) – Kabongo (73. Talakov), Paraj, Asinor (83. Galčík)
DAC: Popović – Gruszkowski (66. Mendez), Kačaraba, Brunetti, Andzouana – Jürgens (84. Káčer), Dimun, Vitális – Dolček (46. Yapi), Koné (46. Barišić), Ramadan (79. Gavrić)

Fotó: FC DAC

https://www.facebook.com/events/828403835283370