Hivatalos: Kalmár Zsolt a Fehérvár FC csapatához igazolt

By
Updated: august 11, 2023

Vége a pletykáknak, a bizonytalanságnak, Kalmár Zsolt a Fehérvár FC csapatában folytatja pályafutását – közölte a klub honlapja.

A 28 éves játékos két éves szerződést kötött Fehérváron, további egy éves opcióval.

„Sok sikeres év után új kihívást kerestem az életemben és a pályafutásomban, örülök, hogy a klub támogatott ebben. Rendkívül nehéz a távozás, a DAC volt az otthonom, csodálatos éveket éltem itt át. Mindig szeretettel fogok emlékezni az egész klubra és a szurkolókra. Remélem, hogy találkozunk majd a válogatott mérkőzésein” – nyilatkozta a DAC honlapján Kalmár Zsolt, majd végül a Fehérvár honlapján folytatta szavait. “Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Vidinél! Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hét év után a távozás mellett döntöttem. Ez számomra most egy teljesen új kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal készülhessek. Folyamatosan követtem az NB I-et azóta is, hogy eligazoltam, és az a véleményem, hogy a szlováknál egy erősebb bajnokságban folytathatom, mert a magyar élvonal nagyon sokat fejlődött azóta, hogy 2014-ben külföldre költöztem. Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek, mert ott is komoly célokért küzdhetünk majd a közeljövőben. Jó állapotban érzem magam, igaz, az elmúlt hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptam, de biztos vagyok benne, hogy hamar formába kerülök és minél hamarabb a pályán segíthetem a csapatot. Az a tervünk, hogy családunkkal Fehérvárra költözünk, hogy maximálisan a Vidire tudjak koncentrálni, de nyilván ez nem megy egyik napról a másikra, most az a lényeg, hogy minél hamarabb edzésbe állhassak és bemutatkozzak a csapatban”

A magyar válogatott távozásáról Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa is nyilatkozott a klub honlapjának. „Vannak dolgok az életben, amik nem úgy alakulnak, ahogy a történet szereplői szeretnék. Ilyen a mi esetünk is Zsoltival. A klub az elmúlt években végig mellette állt, a nehéz időszakokban is, és mindent támogatást megadott, hogy újra visszatérhessen a pályára. Az utóbbi hónapok azt mutatták, hogy bár mindketten szeretnénk folytatni az együttműködést, de végül mindkét félnek be kellett látnia, hogy együtt ez már nem megy. Hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy a klub engedélyezi Zsolt távozását a Fehérvár FC-hez. Nem volt ez egy egyszerű döntés, de beláttuk, hogy a klubnak és Zsoltinak is ez a legjobb megoldás. További karrierjéhez jó egészséget és sok sikert kívánunk. Zsolt a klub történetének része marad, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még találkozhatnak útjaink. A szurkolóinknak szeretném üzenni, akiknek fontos a DAC-jövője és akik szintén csalódottak Zsolti távozása miatt: sok nehéz pillanatunk volt, de visszatekintve az elmúlt évekre láthatjuk, hogy a klub egyre erősebb, sikeresebb, és haladunk a céljaink felé. Nem lesz ez másképp ebben a szezonban sem” – nyilatkozta Világi Oszkár.

Kalmár Zsolt hat éve, 2017 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, ahol először kölcsönjátékosként szerepelt, majd 2018 nyarától végleg a DAC játékosa lett. Sárga-kék mezben 148 mérkőzésen 47 gólt és 29 gólpasszt jegyzett minden sorozatot egybevéve.

Fotó: fehervarfc.hu

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.