Hétgólos mérkőzésen győzött a DAC a Kassa felett

By
Updated: august 5, 2023

Hétgólos mérkőzésen győzött a DAC a Kassa felett a Niké Liga 2. fordulójában. A sárga-kékek részéről a gólvágó Nikola Krstović kétszer is eredményes volt. 

Nyolc év után találkozott ismét a DAC és a Kassa, a két együttes 3023 nap óta mérkőznek meg újra. A mérkőzés jubileumi volt a vendégeknél Erik Pačinda számára, aki 200. alkalommal lépett pályára a szlovák élvonalban.

A DAC kezdőcsapatában kapott helyet az újonnan igazolt Aleksandar Popović kapus, aki a szerb Partizan együttesétől igazolt Dunaszerdahelyre. Már a 9. percben vezetést szerzett a DAC. Egy bal oldali szögletet Trusa megtolt a hosszú oldalra, az érkező Brunetti kapura lőtt, de Kira még menteni tudott, viszont az érkező Krstović az ötösről a hálóba talált – 1:0. A 26. percben növelte előnyét a DAC, Káčer remek beadására Andzouana érkezett egy egyből a kapuba küldte a labdát – 2:0. A 29. percben cserélni kényszerült Adrián Guľa, Gavrić helyett Herc állt játékba. A kassaiak első lövése a 30. percben érkezett, de Medved próbálkozása nem okozott gondot a kapusnak. A 38. percben már hárommal vezettek a sárga-kékek. Herc szerzett labdát a középpályán, remekül ugratta ki Ramadant, akinek nem okozott gondot bal oldalról a helyzet befejezése – 3:0. A 45. percben Krstović ismét közel állt a gólszerzéshez, Ramadan beadása után a kapus kezébe fejelte a labdát.

A szünetben a kassaiak három játékost is cseréltek, így próbáltak reagálni a kialakult helyzetre. Az első percekben aktívabban is futballoztak, viszont ez nem tartott sokáig. A 61. percben 23 méterről végezhetett el szabadrúgást a DAC, a labdát Krstović tekerte a hálóba – 4:0. Két perccel később Andzouana is megeresztett egy távoli lövést, Kira viszont bravúrral védett. A 78. percben Sovic remekül ugratta ki Vasiľt, aki jobbról a hálóba talál – 4:1. A 82. percben Záhradník kapott remek indítást a jobb oldalon, egyedül törhetett kapura és Kira mellett a kapuba talált – 5:1. Újabb két perc múlta szépítettek a kassaiak, Pačinda vett át egy magas labdát a tizenhatosban és tíz méterről betalált – 5:2.

FC DAC – FC Kassa 5:2 (3:0)
Gólszerzők:

DAC: Popovič – Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana – Káčer, Dimun (72. Kalmár), Ramadan (72. Záhradník) – Trusa (65. Veselovský), Krstović (65. Niarchos), Gavrić (29. Herc)

Košice: Kira – Golikov (46. Jakubko), Krivák, Šindelář, Mizerák – Gallovič (78. Sovič), Qose – Pačinda, Faško (46. Fabiš), Turčák (46. Sagna) – Medved (68. Vasiľ)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.