Hat játékos távozik a DAC csapatából

By
Updated: máj 25, 2023

Nagy változások történnek a DAC csapatában a nyáron, hat játékostól elköszönnek a sárga-kékek. 

Az idény végeztével több játékos szerződése is lejárt a DAC csapatában, hatan már biztosan nem folytatják. A portugál kapus, Ricardo Ferreira 2022. februárjában, Joao Janeiro vezetése alatt érkezett a klubhoz, hat mérkőzésen lépett pályára. Az osztrák Ahmet Muhamedbegović két szezon során szerepelt Dunaszerdahelyen, ahol 43 bajnoki találkozón szerepelt. Enis Fazlagić egy éves kölcsönjátékra érkezett, de csak hat mérkőzésen kapott szerepet. Szintén távozik a horvát Andrija Balić, aki 2020 elején igazolt Duaszerdahelyre. A bajnokságban 54 mérkőzésen 10 gólt szerzett. Legutóbb már Besztercebányán szerepelt kölcsönben. Nem marad Sebastian Nebyla sem, aki 2020 nyarán igazolt a DAC csapatához, de Brahim Moumou is távozik.

„Mind a 6 futballistának szeretnék köszönetet mondani az elmúlt hónapokban és években a klub érdekében elvégzett elkötelezett munkájukért. A sportmenedzsmenttel és az edzői stábbal való megbeszélések alapján elérkeztünk egy ponthoz, ahol a játékoskeretünk felfrissítése és új futballisták érkezése szükséges. Ezzel az új energiával vágunk neki a harcnak, hogy elérjük a céljainkat és teljesítsük a hatalmas elvárásokat, amelyek felénk irányulnak. Mindegyik labdarúgónak sok sikert kívánunk a pályafutásuk további szakaszára. Szeretném kiemelni Balić és Nebyla távozását, akik mindketten több mint 50 mérkőzést játszottak a klub színeiben. Balić kiváló futballista, akit a klub tagjai és a szurkolók is nagyon szerettek. Sajnos az elmúlt két idény során visszatérő sérülésekkel küszködött, mi pedig minden lehetséges segítséget megadtunk neki ezekben a nehéz időkben. Büszkék vagyunk arra, hogy közös erővel sikerült meggyógyulnia. A vele és a képviselőivel folytatott beszélgetések során azt éreztük, hogy három és fél idény után mindkét félnek jobb lesz, ha elválnak az útjaink. Nebyla nagyon fiatal futballistaként érkezett Dunaszerdahelyre, 3 év alatt viszont megerősítette magát, annak ellenére is, hogy mentálisan nem volt mindig könnyű megbirkózni a nyomással és az elvárásokkal. Azt jelezte felénk, hogy van egy külföldi ajánlata, amit szeretne elfogadni. Mivel fiatal futballistáról van szó, érte kapunk bizonyos összeget kompenzációként” – részletezte a távozókat Jan Van Daele sportigazgató, aki kitért négy további játékosra is.

„A fentebb említetteken kívül Gavrić, Blackman, Szánthó és Kružliak szerződése is lejár. Az ő esetükben még egyeztetünk az érintett felekkel a DAC-ban való esetleges folytatásukról. A fejleményekről a megfelelő időben tájékoztatunk.”